پزشکی وسلامت




3 نوشیدنی فوق العاده

مطالعات جدید نشان داده است که این سه نوشیدنی تاثیر فوق العاده ای در سلامت شما دارند و ...

 

نتایج بازبینی‌های گسترده روی مجموعه‌ای از مطالعات جدید تاکید می‌کند که نوشیدنی‌های قدیمی‌تر مثل چای، قهوه و شیرکم چرب حاوی مواد مغذی قابل ملاحظه‌ای هستند و برای سلامتی و تامین انرژی بدن مفیدند.
مطالعات نشان می‌دهد که چای سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، میزان تشکیلات پلاک را در دیواره سرخرگها کاهش می‌دهد و در کنترل و پیشگیری از دیابت موثر است. بعلاوه چای مجموعه‌ای از ترکیباتی است که استرس اکسیدیته مضر برای سلولها را کاهش می‌دهد.
به گزارش سایت اینترنتی دیلی لایف، قهوه نیز مانند چای منبع غنی از پلی فنول‌ها است و ذخیره آنتی اکسیدانی آن از چای سبز، چای سیاه و سایر نوشیدنی‌ها و آب میوه‌ها بیشتر است. مصرف قهوه خطر بروز مشکلات قلبی و عروقی را کمتر کرده و احتمال بروز دیابت نوع دوم را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.
علاوه بر اینها شیر ساده ویا شیرکاکائو مخصوصا اگر کم چرب مصرف شوند، مفید هستند و به دلیل غنی ‌بودن از مواد مغذی برای تقویت استخوانها، شکل‌گیری ماهیچه‌ها، کاهش وزن و بسیاری از موارد موثر دیگر در سلامتی بدن مفید هستند.

 


تسکین دردهای استخوانی با نوشیدنی گیاهی

اگر از دردهای استخوانی در رنج هستید به شما توصیه می کنیم از این نوشیدنی مصرف کنید و ....

تسکین دردهای استخوانی با گل رز
گلبرگ‌های گل رز همواره از دیرباز به دلیل عطر و ریزمغذی‌های فراوانش در صنعت غذا و دارو مورد توجه قرار گرفته اما نهنج گل رز، بخش دیگری از گیاه شگفتی‌آور است که محتوای ترکیبات مفیدش شهرت بسیاری به آن داده است. نهنج گل رز در واقع همان تخمدان گیاه است که در طبیعت به رنگ‌های متنوعی از جمله قرمز، نارنجی یا بنفش مشاهده می‌شود. این قسمت از گیاه مصارف گوناگونی دارد و به اشکال مختلفی از جمله خشک شده آن یا به صورت تازه برای تهیه غذا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

چای نهنج گل رز، یکی از نوشیدنی‌هایی است که نه تنها تهیه آن آسان بوده بلکه به سبب در دسترس بودن ماده اولیه آن، مصرفش توصیه می‌شود. برای تهیه این نوع چای، دو قاشق نهنج ساطوری شده گل رز را در یک فنجان آب‌جوش ریخته و مدت 15 دقیقه منتظر بمانید. باید توجه داشت از گل‌های رزی که آغشته به سموم هستند مصرف نشود و قبل از استفاده نهنج‌ها کاملاً شست‌وشو داده شوند.
چای نهنج گل رز، سرشار از ویتامین ث است به همین دلیل تأثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی داشته و مصرف آن هنگام سرماخوردگی، سرفه و احتقان گلو را تسکین می‌دهد.

افرادی که از استئوارتریت زانو یا مفصل استخوان ران رنج می‌برند با نوشیدن منظم این چای گیاهی قادر خواهند بود درد خود را به میزان قابل توجهی التیام دهند.
این دم‌کرده گیاهی، ویتامین آ، ویتامین ب1، ویتامین ب2، ویتامین ای، ویتامین کا و ویتامین دی فراوانی دارد و آنتی‌اکسیدان، بتاکاروتن و بیوفلاونوئیدهای آن برای پیشگیری از آرتریت بسیار مؤثر است. پکتین فراوان این نوشیدنی به عمل هضم و جذب موادغذایی توسط دستگاه گوارش کمک کرده و به بهبود اسهال کمک می‌کند. استرول‌های گیاهی، کاروتنوئید و پلی‌فنول‌های فراوان موجود در چای نهنج گل رز ریزمغذی‌هایی گیاهی است که نه تنها بدن را در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی مقاوم می‌کند بلکه مانع از سرطانی شدن سلول‌ها نیز می‌شود.

نوشیدن روزانه یک فنجان از چای نهنج گل رز البته برای مدت زمانی محدود، آرامش‌بخش سیستم عصبی بوده و سردرد را تسکین می‌دهد ضمن آنکه به کاهش دردهای سیکل ماهیانه نیز کمک می‌کند. پژوهش‌ها بیانگر آن است، پکتین موجود در این نوشیدنی با چربی‌های موجود در روده ترکیب شده و با کاهش میزان جذب چربی‌ها باعث تنظیم میزان کلسترول خون می‌شود.

چای نهنج گل رز در تسکین خستگی چشم‌ها نیز مؤثر است. به این ترتیب که ابتدا یک دستمال را به خوبی شسته و پس از آغشته کردن آن به این نوع چای، چشم‌ها را بسته و آن را روی پلک‌ها قرار می‌دهند. مرکبات منبع غنی از ویتامین ث است اما قند فراوان آن یکی از مشکلات تغذیه‌ای بیماران دیابتی است بنابراین دم‌کرده نهنج گل رز جایگزین مناسبی برای تأمین ویتامین ث بدون دریافت قند محسوب می‌شود.

افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها و باکتری‌ها بخصوص عفونت‌های مجاری ادراری از دیگر فوایدی است که به این نوشیدنی نسبت داده می‌شود به‌طوری که تأثیر زیادی در کاهش تب دارد

چه ورزشی برای زانو درد خوب است ؟

برای بسیاری از کسانی که زانو درد دارند ورزش توصیه می‌شود اما چه ورزش‌هایی برای زانوهای خراب مفید است.
 
ورزش هایی که برای شما مفید هستند:
شنا کردن اولین گزینه پزشکان است.شنا به جز شنای کرال پشت،برای زانوها بسیار مفید است. علاوه بر شنا می‌‌توان در قسمت کم عمق استخر قرار گرفته و به مدت 15 دقیقه در مسیر عرض استخر راه رفت.این کار موجب می‌‌شود بدون وارد آمدن فشار بر مفصل زانوی مبتلا به آرتروز، عضلات اطراف زانو تقویت شود تا وزن اندام‌های فوقانی به زانو وارد نیاید.البته امکان این ورزش همیشه مهیا نیست.دومین گزینه پیاده‌روی است.پیاده‌روی فشار زیادی بر زانوها وارد نمی‌کند. پیاده‌روی سریع،اگر قبلا آسیبی در زانوهایتان نداشته‌اید،مشکلی ندارد.اما به زانوهای معیوب آسیب می‌رساند.دوچرخه‌سواری نیز بر روی زانوها فشار زیادی وارد نمی‌کند.به‌طور کلی هرگونه فعالیتی که فشار کمی بر زانوها وارد کند و یا فعالیت‌هایی که در آنها شما مجبور نیستید به‌سرعت تغییر جهت بدهید،برای زانوها مشکل‌ساز نیستند.
 
ورزش هایی که برای شما مضر هستند:هر ورزشی که مستلزم خم‌کردن شدید زانوها باشد می‌تواند به زانو صدمه بزند.اگر خم کردن به‌همراه بلندکردن وزنه باشند،فشار مضاعفی به زانوها وارد می‌کند و می‌تواند به زانو آسیب برساند.با این تعریف فعالیت‌های ورزشی که در آنها خم می‌شوید یا می‌پرید،مثل بسکتبال و فوتبال برای زانوها مضرند.ورزش‌هایی که در آن حرکت‌های خم‌شدن زانوها و فرودآمدن روی پاها به دفعات زیاد انجام می‌شود نیز برای زانوها مضر هستند،تنیس،بدمینتون و فوتبال از این دسته ورزش‌ها محسوب می‌شوند.طناب‌زدن جزء موارد استثنایی است که به رغم پریدن آسیبی به زانو وارد نمی‌کند.ورزش‌هایی که در آنها فرد می‌پرد،فرود می‌آید یا در حال دویدن به‌طور ناگهانی تغییر مسیر می‌دهد،فشار خیلی زیادی  روی زانوها وارد می‌کند که ممکن است منجر به آسیب‌ به رباط‌های زانو و به‌خصوص رباط صلیبی قدامی شوند.حتی مقادیر کم این فعالیت‌های ورزشی نیز می‌توانند باعث آسیب به غضروف یا منیسک‌های زانو که از غضروف آن محافظت می‌کنند، بشود.توجه داشته باشید ورزشکاران حرفه‌ای با گذراندن دوران بدن سازی و تقویت عضلات پا احتمال آسیب دیدگی را کاهش می‌دهند ضمن این‌که قبل از شروع ورزش نیز بدن خود را بطور اصولی و مناسب گرم می‌کنند، برای همین است که میزان آسیب در آنها کمتر است، ورزشکاران آماتوریست که مثلا فوتبال بازی می‌کنند.
 
ورزش اختصاصی
با چند ورزش می‌‌توان عضلات زانو را به طور اختصاصی تقویت کرد.یکی از این ورزش‌ها،این است که روی زمین بنشینند و پای خود را دراز کنند و به حالتی قرار گیرند که به مفصل‌‌شان فشاری وارد نیاید سپس به حالت در جا عضله جلوی ران خود را منقبض کنند و تا 10 شماره به همین حالت نگه دارند.می‌‌توان برای مثال،صبح سه بار،ظهر سه بار و شب هم سه بار این کار را انجام دهید. البته در روزهای ابتدایی بهتر است زیاد به اندام‌های‌شان فشار وارد نیاورید و به تدریج و به صورت هفته‌ای یک بار،شدت یا مدت تمرین را به مقدار 10 تا 20 درصد افزایش دهید.این نوع ورزش برای عضله چهار سر ران یا جلوی ران است.برای پشت ران هم می‌‌توان عضله پشت ران را منقبض کرد و به طور مشابه با تعداد و مدت گفته شده عمل کرد

رژیم غذایی ضد آرتروز

آرتروز شیوع فراوانی دارد ولی می‌توان در بسیاری از موارد، تنها با یک تمهید بسیار ساده یعنی داشتن تغذیه سالم از آن پیشگیری کرد.
 

«مامان! تو رو خدا امروز دیگه نگو پام درد می‌کنه. بچه‌ها همه با مادراشون میان خرید ولی ما همیشه تنها می‌ریم. چرا این طوریه؟ ببین زن‌های پیرتر از تو چه طوری تو خیابان راه می‌رن. اون وقت تو همش می‌گی آرتروز دارم، آرتروز،آرتروز،اه!چه قدر از این کلمه بدم میاد. چرا فقط تو؟ بقیه چی کار می‌کنند؟ از وقتی یادمه تو این دردو داشتی.» ...

از آن جا که آرتروز شایع‌ترین بیماری مفصلی است همه با نام آن آشنا هستند حتی اگر تعریف واقعی این بیماری را ندانند. در واقع، آرتروز یک بیماری مفصلی است که در آن غضروف مفصلی آسیب دیده و تخریب می‌شود. در نتیجه استخوان نزدیک مفصل تغییراتی پیدا کرده و برجستگی‌های کوچک استخوانی به نام استئوفیت در اطراف آن به‌ وجود می‌آید. بعضی‌ها این بیماری را به ساییدگی مفصل و برخی آن را به نام استئوآرتریت می‌شناسند. این بیماری اغلب در دهه دوم و سوم زندگی شروع می‌شود و در سن ‌70 سالگی همه افراد کمابیش آن را تجربه خواهند کرد. هرچند که این بیماری شیوع فراوانی دارد ولی می‌توان در بسیاری از موارد، تنها با یک تمهید بسیار ساده یعنی داشتن تغذیه سالم آن را پیشگیری کرد.


تغذیه‌ خوب

به نظر می‌رسد در آرتروز برنامه غذایی از طریق سیستم ایمنی اثر می‌کند تا جایی که برای پیشگیری یا تعدیل اثرات این بیماری، یکی از مواردی که توصیه می‌شود حذف یا تعدیل موادغذایی سازنده ترکیبات زمینه‌ای تحریک التهابات و استفاده بیشتر از مواد کاهش دهنده التهابات است. بنابر تاکید دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، غذاهایی که دارای اسیدهای چرب امگا3 هستند (ماهی‌ها، روغن گردو، کتان و سویا) و کاهش دریافت غذاهایی که دارای اسید آراشیدونیک هستند (پیه گاو، گوشت قرمز، فرآورده‌های گوشتی مثل سوسیس و کالباس و جگر) توصیه می‌شود.

استفاده کافی از منابع غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین‌های E ، C، بتا کاروتن، ویتامین D ، ریزمغذی‌هایی مثل سلنیوم، روی و منیزیم و سایر مواد معدنی که در ساختمان استخوان‌ها وجود دارند مثل کلسیم و فسفر که در دانه‌ها و مغزها به وفور یافت می‌شوند، همچنین شیر و لبنیات کم چربی، سبزی و میوه به ویژه آنهایی که دارای ترکیبات اگزالات و فیتات نیستند از دیگر توصیه‌های رژیمی‌است که این متخصص تغذیه پیشنهاد می‌کند. در همین رابطه جایگزین کردن غذاهای مملو از انواع گوشت‌های قرمز و سفید به جز آبزیان و رژیم‌های تهیه شده از منابع گیاهی و تکمیل آنها با شیر یا ماهی فرپز، کبابی یا بخار پز، بدون سرخ کردن در روغن نیز می‌تواند بسیار مفید واقع شود. از جمله غذاهای دیگری که متخصصان تغذیه استفاده از آنها را تاکید می‌کنند منابع حاوی گلوکزآمین و کندورایتین است که از غذاهای حاوی کلاژن مثل استخوان‌ها و غضروف‌های حاوی ژلاتین فراهم می‌شوند. مواد غذایی نظیر پاچه، پای مرغ و قلم است که خوشبختانه در حال حاضر در کشور ما سوپ‌های تهیه شده از آنها به عنوان یک غذای سنتی و مناسب به کار برده می‌شود.


کلید طلایی

سرلوحه اقدامات تغذیه‌ای درهر دو جنس (زن و مرد) و در هر سنی، کاهش تدریجی اصولی و علمی‌اضافه وزن و چاقی‌هایی است که در هر درجه از پیشرفت قرار دارند. بنابراین، درمان و پیشگیری این بیماری پیر و جوان نمی‌شناسد و با رعایت برخی از اصولی که دکتر مظهری پیشنهاد می‌کند یعنی یک رژیم غذایی متعادل، متناسب و متنوع (با توجه به مقدار انرژی مورد نیازفرد) با در نظر گرفتن سن، جنس، وضعیت فیزیولوژیکی، قد و وزن و فعالیت‌های بدنی و زمینه‌های ژنتیکی به طور کلی می‌توان با کاهش میزان کالری دریافتی روزانه به میزان 250 یا 350 حداکثر تا 750 کیلو کالری، از شدت بیماری کم کرد یا در برخی از موارد بروز این بیماری را به تاخیر انداخت.


مشکل لاغری

تا به حال دیده اید فردی لاغر به آرتروز دچار شده باشد؟ قطعاً بله. البته شاید با این پاسخ، افراد لاغر مبتلا به آرتروز شاکی بشوند. در توضیح این مساله دکتر مظهری می‌گوید:«این موضوع به این معنا نیست که افراد لاغر از دسترس آرتروز در امان هستند بلکه مفهوم این جمله داشتن یک رژیم غذایی درست است. زیرا افراد لاغری که وزن‌شان متناسب با قدشان نیست نیز احتمال دارد به آرتروز مبتلا ‌شوند. بنابراین، یک رژیم متعادل و درست برای تعدیل وزن به مفهوم کم کردن وزن و لاغر شدن نیست بلکه رعایت اصولی، علمی ‌و متعادل رژیم غذایی اصل هر اقدام محسوب می‌شود.»


حساسیت به غذا

آرتروز یک بیماری پیشرونده و مزمن است که بهبودی قطعی ندارد. به نظر می‌رسد در بسیاری از موارد، اولین مرحله اصلی در درمان آرتروز، رساندن وزن به حد ایده‌آل است. وزن اضافی باعث ایجاد فشار روی مفاصل و در نتیجه تشدید عوارض آرتروز می‌شود. دکتر مظهری در این رابطه با اشاره به مواد غذایی حساسیت‌زا می‌گوید: «10 تا 35 درصد مبتلایان به آتروز به نوعی به یکی از انواع مواد غذایی مصرفی حساسیت دارند. به این ترتیب که 4 تا 10 ساعت پس از مصرف ماده غذایی که به آن حساسیت دارند عوارض بیماری‌ها گسترش و شدت پیدا می‌کند. بنابراین، شناخت و حذف این مواد از رژیم غذایی اهمیت زیادی دارد.» البته از آنجا که آمارها نشان داده‌اند40 درصد از مبتلایان به این بیماری، به درجات مختلفی به سوء تغذیه مبتلا هستند، به رغم توصیه بالا باید دقت شود که این گروه اخیر دچار کمبود یا عدم تعادل مواد مغذی دریافتی مختلف چه در بعد بیش خوری و چه در بعد کم خوری و عدم تعادل مواد مغذی نشوند زیرا در صورت این اتفاق رفع کمبود آنها مهم است.

آرتروز دارید؟ این غذاها را نخورید

دکتر مظهری مصرف چربی‌های اشباع، روغن‌های هیدروژنه یا جامد، غذاهای پرچرب و سرخ کرده و شکر را توصیه نمی‌کند چرا که این مواد غذایی با ایجاد اسیدیته بالای محیط داخلی مفاصل، باعث درد بیشتری در مفاصل و در نتیجه التهابات آنها می‌شوند. وی در ادامه در صورت امکان، حذف موارد زیر را در کاهش شدت بیماری آرتروز موثر می‌داند:

• مهارکننده‌های جذب کلسیم نظیر گوشت قرمز، لبنیات، تخم مرغ، الکل، قهوه، اکثر شیرینی‌جات و نمک اضافی

• غذاهای دارای اگزالات بالا مثل اسفناج، زغال اخته، آلوها و ریواس

• غذاهای ایجادکننده تورم مانند، تمامی ‌چربی‌های حیوانی، لبنیات، دانه‌های چرب، کره گیاهی


چگونه از پیشرفت آرتروز جلوگیری کنیم ؟

یکی از بیماری‌های شایع در مفصل زانو، آرتروز است که در افراد بالای 65‌سال بیش از سایرین مشهود است، اما علت چیست ؟

 

آرتروز به این معناست که ستون مفصلی کاملا صاف و صیقلی زانو،دچار تخریب و ناصافی می‌شود و فرد احساس درد می‌کند.


 در مراحل اولیه این بیماری، می‌توان با تغییر روش زندگی،کاهش وزن،عدم انجام ورزش‌هایی که به زانو فشار می‌آورد درد را کاهش داد،چرا که بالا رفتن از پله و یا سربالایی 4 برابر وزن و پیمودن سرپایینی و پایین آمدن از پله،چیزی حدود 7‌برابر وزن، به زانو فشار وارد می‌کند.

جراحی زانو،در مواقعی که درد بسیار شدید و پیشرفته است و سطوح مفصل بسیار ناصاف شده است،زانو مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد و کشکک بیمار با سطوح فلزی صیقلی تعویض می‌شود.

 معمولا تعویض مفصل در سنین بالا صورت می‌گیرد و در مواقع استثنایی،از برخی پروتزها برای جوانان استفاده می‌شود.

آمار نشان می‌دهد که در فرهنگ جامعه ما،کاربرد مفصل مصنوعی آنچنان پذیرفته نیست و ترجیح این عمل در سنین بالاست،بیشترین علت تعویض مفصل زانو،دردهای بسیار شدید است که به خاطر به دست آوردن دوباره <حرکت> و نه به خاطر <زیبایی>،صورت می‌گیرد.گاهی افراد دچار آرتروز، زانوهایشان تغییر شکل داده و به شکل پرانتزی درمی‌آیند که اگر پزشک در طول 6 الی 7 ماه متوجه پرانتزی‌شدن بیشتر پاهای بیمار شود،پیشنهاد عمل جراحی می‌دهد،علت نیز این است که در صورت پیشرفت زیاد این عارضه،تعویض مفصل زانو بسیار مشکل‌تر از قبل خواهد شد و پزشک نیز مجبور است بنا بر ضرورت از انواع پروتزی که درجه حرکت آن در جهات مختلف کمتر است،استفاده کند.

مستعدین آرتروزاین عارضه به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود،عده‌ای به شکل فامیلی دچار آن می‌شوند و علاوه بر زانو،مفاصل دیگرشان نیز درگیر می‌شود.

قابل ذکر است که این عارضه از 35 الی 40 سالگی شروع می‌شود و بتدریج در سنین بالاتر،فرد را درگیر می‌کند و به دلیل این که به صورت آرام و تدریجی پیشرفت می‌کند،به آن آرتروز اولیه گفته می‌شود. یکی از عوامل به وجود آمدن آرتروز ثانویه را شکستگی داخل مفصلی زانو است.

بدی راستای اندام تحتانی (پاهای پرانتزی)‌ باعث می‌شود نیرو بین دو طرف زانو تقسیم نشود و یک قسمت از زانو (قسمت داخلی)‌ دچار آرتروز شود که بعدها تمام زانو را گرفتار می‌کند.به همین دلیل در بسیاری از مواقع به افراد جوانی که پاهای پرانتزی دارند،توصیه می‌شود هرچه سریع‌تر پاهای خود را اصلاح کنند تا از بروز زودرس آرتروز جلوگیری به عمل آید.

در این عمل، استخوان از محل مورد نظر شکسته شده و پس از اصلاح زاویه، جهت جوش،آماده می‌شود.

افرادی که در سنین کودکی و جوانی،سابقه عفونت مفصل زانو دارند،این عارضه برایشان اورژانس ارتوپدی محسوب می‌شود؛به این معنا که اگر به عفونت رسیدگی نشود،چرک داخل زانو جمع خواهد شد و سطح مفصلی در عرض 5 روز تخریب خواهد شد که طبعا اگر غضروف تخریب شود،‌این فرد مستعد آرتروز زودرس در آینده خواهد شد،بنابراین افرادی (بخصوص کودکان)‌ که از بیماری عفونی زانو رنج می‌برند،بیش از سایرین مستعد این بیماری خواهند بود.

ایجاد بیماری‌های عفونی در نوزادان می‌تواند سبب شود عفونت از طریق خون وارد مفاصل دیگری همچون لگن، زانو و... شود که در این صورت باید محل عفونی شده هرچه سریع‌تر باز شود و با شستشو،چرک‌زدایی شود و آنتی‌بیوتیک دریافت کند.

افرادی هم که دارای اضافه وزن هستند نیز می‌توانند با کاهش وزن خود از فشار بیش از حد به زانو جلوگیری کنند.

 شایع‌ترین علائم آرتروز درد است و با انجام رادیوگرافی،عکس و مشاهده تغییرات مفصلی،می‌توان بیماری را تشخیص داد و با تجویز داروهای ضدالتهاب،درد را تا حدود زیادی التیام داد. اگر فردی که با داروهای ضدالتهاب،دردش تسکین داده شده است،به زانویش بیش از اندازه فشار وارد کند،در واقع دچار وضعیتی بدتر خواهد شد؛چرا که با علم به این که از مشکل زانوی خود آگاهی دارد،ناپرهیزی را نیز پیشه خود کرده است.

با توجه به تمهیدات وزارت بهداشت،قیمت پروتز در کشور ما نسبت به سایر کشورها،بالا نیست ولی با این حال برای عامه مردم گران و هزینه‌زاست و شرکت‌های بیمه‌ای تعویض مفصل زانو را جزو جراحی‌های زیبایی محسوب می‌کنند؛در صورتی که فردی با 65 سال سن،از درد شدید زانوانش و برای بالا بردن سطح کیفیت زندگی تن به این عمل جراحی می‌دهد.

با توجه به موارد جراحی مفصل زانو در ایران،شاهد آن هستیم اکثر جراحی‌های صورت گرفته از نوع شدید با زانوانی کج شده و بدشکل است که انجام عمل جراحی را بسیار سخت‌تر می‌کند،به همین دلیل جراحی زانو در کشور ما بسیار پیچیده‌تر از سایر کشورهاست و می‌طلبد شرکت‌های بیمه‌ای با حمایت و پوشش دادن این گونه اعمال جراحی،جامعه را از این معضل نجات دهند

بهترین راه درمان آرتروز

گروهی از دانشمندان استرالیایی با بررسی نتایج مربوط به 18 سری مطالعات گوناگون در زمینه درمان آرتروز دریافتند، انجام...
 تحقیقات اخیر نشان می دهد، بهترین و موثرترین روش درمانی آرتروز انجام تمرینات ورزشی منظم است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه NDTV کشور هند، بنا به اعلام محققان تمرینات ورزشی منظم می تواند مخصوصاً در درمان آرتروز ناحیه زانو بسیار مفید باشد.
گروهی از دانشمندان استرالیایی با بررسی نتایج مربوط به 18 سری مطالعات گوناگون در زمینه درمان آرتروز دریافتند، انجام تمرینات منظم ورزشی و بالاخص تمرینات قدرتی راهی مفید در درمان آرتروز ناحیه زانو است.
در این سری مطالعات گسترده، پژوهشگران بیش از 2800 بیمار 55 تا 74 ساله مبتلا به انواع گوناگون آرتروز را مورد بررسی قرار داده بودند.
در انتها مشخص شد، در کنار تاثیر دیگر فاکتورها، بهره گیری از تمرینات قدرتی آن هم به طور کاملا منظم می تواند بهبود چشمگیری در وضعیت این دسته از بیماران مخصوصا در بهبود وضعیت آرتروز ناحیه زانو بوجود آورد.

سودمندی سنجد برای درمان آرتروز

تأثیر قرص عصاره سنجد و استامینوفن را در کاهش درد 120 بیمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید بررسی کردند. بیماران به مدت 7 هفته با ...
 
به گزارش شبکه خبر ؛ چند تن از پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی بقیه الله ، شهید بهشتی و تهران ، تأثیر قرص عصاره سنجد و استامینوفن را در کاهش درد 120 بیمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید بررسی کردند. 
بیماران به مدت 7 هفته با قرص های عصاره سنجد و استامینوفن تحت درمان قرار گرفتند.
بر پایه این بررسی که مشروح آن در مجله پزشکی کوثر منتشر شد ، برای کاهش درد ناشی از آرتروز، استفاده از عصاره گیاهی سنجد موثرتر از استامینوفن است.
آرتروز یا در اصطلاح استئوآرترایتیس در 70 درصد افراد مسن تر از 60 سال دیده می شود .
نخستین اقدام درمانی ، غیردارویی و شامل آموزش و کاهش وزن است و در مرحله بعد استفاده از داروهای مسکن و اقدامات دیگر توصیه می شود.

مستعدترین مفصل در ابتلا به آرتروز

...تحقیقات نشان می‌دهد که طی 20 سال آینده شیوع آرتروز تا 50 درصد افزایش خواهد داشت همچنین درمان اولیه آرتروز...

مفصل زانو به دلیل تحمل فشارهای زیادی که در حین انجام فعالیت‌های روزمره و ورزشی به آن وارد می‌شود مستعدترین مفصل در ابتلا به استئوآرتریت است.
 
دکتر خسرو خادمی متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه، استئو آرتریت بعد از سن 56 سالگی در 60 درصد از آقایان و 70 درصد خانم‌ها مشاهده می‌شود؛ افزود: تحقیقات نشان می‌دهد که طی 20 سال آینده شیوع آرتروز تا 50 درصد افزایش خواهد داشت همچنین درمان اولیه آرتروز زانو بر روی کنترل درد، بهبود عمل و کاهش ناتوانی فرد متمرکز است و برای حصول به آن از روش‌های مختلفی همچون داروهای ضد التهابی، درمان‌های فیزیوتراپی و تزریقات داخل مفصلی استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از راه حل‌های پیشنهادی برای درمان آرتروز زانو استفاده از آرتزها است به طوری که انواع مختلف آرتزها به بیماران پیشنهاد می‌شود که در این میان به طور شایع اورتزهای نئوپرن و 3 نقطه فشار قرار دارند که با استفاده از این اورتزها اطلاعات دقیقی در مورد اثرات آن‌ها در بهبود علائم بیماران مبتلا به آرتروز زانو وجود ندارد.

گفتنی است: استفاده از آرتزها باعث کاهش توجه درد در بیماران مبتلا به استئو آرتریت است.

پیچ‌خوردگی مفصل

شاید شما هم واژه پیچ‌خوردگی را شنیده باشید. پیچ‌خوردگی زمانی روی می‌دهد که ضربه‌ای مانند سقوط، لغزیدن یا تصادف روی دهد...
 
شاید شما هم واژه پیچ‌خوردگی را شنیده باشید. پیچ‌خوردگی زمانی روی می‌دهد که ضربه‌ای مانند سقوط، لغزیدن یا تصادف روی دهد. در این حالت مفصل بیش از حد حرکت می‌کند و رباط کشیده یا پاره می‌شود. برای آشنایی بیشتر با پیچ‌خوردگی و افزایش اطلاعات‌مان در این خصوص پای صبحت دکتر حمید بهتاش، متخصص ارتوپدی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نشستیم...
پیچ‌خوردگی چطور ایجاد و در کدام مفصل بیشتر مشاهده می‌شود؟
بسیاری از آسیب‌ها تحت عنوان پیچ‌خوردگی نام برده می‌شوند ولی پیچ‌خوردگی واقعی آسیب به لیگامان‌ها است. لیگامان‌ها یا رباط‌ها، نوارهای چربی از بافت همبند هستند که در داخل مفصل یک استخوان را به استخوان دیگر متصل می‌کنند. پیچ‌خوردگی‌ها بیشتر در مفصل مچ پا و زانو روی می‌دهد. علایم و نشانه‌های پیچ‌خوردگی عبارت‌اند از: تورم سریع، گاهی همراه با تغییر رنگ پوست، اختلال در عملکرد مفصل یا احساس ناپایداری، درد و حساسیت در ناحیه درگیر و بروز مشکل در استفاده از مفصل.

PRICE را به خاطر بسپار!

اگر شما دچار یک آسیب جزیی بافت نرم شدید، مراحل زیر را به خاطر بسپارید. محافظت، استراحت، یخ،‌ فشردن، بالا بردن. (معادل انگلیسی این لغات در اصطلاح PRICE خلاصه شده است). رعایت مراحل یاد شده می‌تواند روند بهبود شما را تسریع کند:

محافظت (Protection): ناحیه درگیر را بی‌حرکت سازید، التیام را تسریع کنید و از آسیب بیشتر جلوگیری کنید. در صورت لزوم از پوشش‌های الاستیک، آتل‌ها، چوب زیر بغل یا عصا استفاده کنید.

استراحت (Rest): از فعالیت‌هایی که موجب درد یا تورم می‌شوند خودداری نمایید. استراحت برای تحریک التیام بافتی در عضو آسیب‌دیده ضروری است. سعی کنید قسمت‌های آسیب ندیده بدن را متحرک و فعال نگه دارید تا از بد فرمی شدید پیشگیری شود.

یخ (Ice): برای کاهش درد، تورم یا گرفتگی عضلات به سرعت روی ناحیه آسیب دیده یخ قرار دهید. استفاده از کیسه یخ، قرار دادن محل در خرده‌های یخ و ماساژ دادن با یخ همگی برای کوچک کردن ناحیه آسیب دیده مفید هستند. یخ را به طور دوره‌ای تا زمانی که تورم ادامه دارد استفاده کنید.

فشردن(Compression): تورم می‌تواند موجب از دست رفتن حرکت در مفصل آسیب دیده شود. برای کنترل درد، ناحیه آسیب دیده را با پوشش‌ها و باندکشی فشرده سازید تا اینکه تورم قطع شود.

بالا بردن (Elevation): دست یا پای آسیب دیده را تا سطحی بالا‌تر از قلب بالا ببرید تا تورم کاهش یابد. این حرکت مخصوصا شبانگاهان اهمیت دارد.


چطور می‌توانیم بفهمیم که مچ پا یا زانویمان پیچ خورده است؟

هر مفصلی در بدن می‌تواند دچار پیچ‌خوردگی شود. در هنگام پیچ‌خوردگی مفاصل می‌توانند فعالیت داشته باشد یا اینکه ناپایدار باشند. حرکات و فشار روی لیگامان یا رباط دردناک است. اگر مفصل قادر به حرکت نباشد ممکن است آسیب همراه شکستگی یا در رفتگی باشد. اگر شما به شکستگی یا آسیب جدی رباط در مفاصل مشکوک هستید و یا درد و سختی در تکان دادن مفصل بعد از دو یا سه روز از بین نرود به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است دستور تهیه عکس را به منظور کشف شکستگی احتمالی بدهد.

آیا پیچ‌خوردگی‌ها با یکدیگر تفاوت می‌کنند؟

به‌طور کلی هرچه درد شدیدتر باشد آسیب شدیدتر است. پیچ‌خوردگی‌ها از نظر شدت از خفیف تا شدید متغیر است. پیچ‌خوردگی خفیف زمانی روی می‌دهد که فیبرهای داخل لیگامان بیش از حد کشیده شوند یا مختصری پاره شوند. ممکن است شما در هنگام حرکت دادن مفصل درد خفیف تا قابل توجهی داشته باشید و هنگامی که به مفصل دست می‌زنید حساسیت و درد داشته باشد. تورم مختصری وجود دارد یا اصلا تورم وجود ندارد؛ شما معمولا می‌توانید وزن خود را روی مفصل وارد سازید و عکس‌های رادیولوژی طبیعی هستند. پیچ‌خوردگی‌های خفیف تکرار شونده منجر به تضعیف مفصل می‌گردند. در اغلب موارد مفصلی که دچار پیچ‌خوردگی خفیف گردیده است قادر خواهد بود ظرف حدود 24 ساعت وزن را تحمل نماید و در ظرف دو هفته کاملا التیام یابد.

درباره نوع متوسط و شدید پیچ‌خوردگی هم توضیح دهید؟

هنگامی که فیبرهای لیگامانی دچار پارگی می‌شوند ولی رباط به‌طور کامل پاره نمی‌شود شما به پیچ‌خوردگی متوسط گرفتار شده‌اید. درد و حساسیت موضعی هنگام لمس متوسط هستند ولی ممکن است به علت احساس ناپایداری از استفاده بخش آسیب‌دیده اکراه داشته باشید. ممکن است شما کمی تورم داشته باشید و دچار تغییر رنگ سیاه، آبی و یا کبود شده باشید. اگر هم یک یا چند رباط به‌طور کامل پاره شوند شما به پیچ‌خوردگی شدید گرفتار شده‌اید. ناحیه دردناک، متورم و کمبود شده است. شما نمی‌توانید مفصل‌تان را به‌طور طبیعی حرکت دهید یا بر آن فشار وارد سازید اگر سعی در استفاده از آن نمایید ممکن است احساس عدم تعادل کنید.

برای درمان پیچ‌خوردگی چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم؟

برای پیچ‌خوردگی ساده از یخ به مدت 24 ساعت بعد از آسیب استفاده نمایید تا تورم را کاهش دهید. مفصل را با پوشش‌های محافظی نظیر بانداژ الاستیک حمایت کنید و آن را در وضعیت بالا نگه دارید، به آرامی فعالیت طبیعی را شروع کنید. وقتی که یک روز یا بیشتر گذشت به تدریج مفصل گرفتار را آزمایش کنید.

اگر بخواهیم با استفاده از دارو، دردمان را ساکت کنیم چه کارهایی توصیه می‌کنید؟

ممکن است بخواهید از استامینوفن برای کاهش درد استفاده کنید یا از داروهایی نظیر بروفن برای تسکین درد توام با تورم استفاده کنید. دقت کنید که مصرف آسپرین و برخی از مسکن‌های دیگر ممکن است خون‌ریزی را افزایش دهند به این دلیل حتما سعی کنید نظر پزشکان را جویا شوید.

اگر پیچ‌خوردگی به اندازه‌ای جدی باشد که مفصل را دچار ناپایداری کند نیز می‌توانیم آن را با دارو بهبود بخشیم؟

در این حالت ممکن است شما به عمل جراحی برای ترمیم رباطی که پیچ خورده یا از استخوان جدا شده نیاز پیدا کنید. همچنین ممکن است پزشک شما با گچ یا آتل ناحیه مفصل پیچ خورده را بی‌حرکت سازد. توصیه‌های پزشک در مورد بازتوانی را انجام دهید. این مرحله شامل برنامه درمانی زیر نظر فیزیوتراپ و برنامه‌ای ورزشی برای تقویت عضلانی اطراف مفصل پیچ‌خورده است.

برخی افراد به‌طور مکرر دچار پیچ‌خوردگی می‌شوند، آیا این افراد می‌توانند پیشگیری کنند؟

هنوز به‌طور قطع نمی‌توان گفت با بانداژ، آتل‌گیری یا پوشاندن زانوها، مچ پا، مچ دست یا آرنج بتوان به طور موثری از پیچ‌خوردگی جلوگیری کرد ولی این وسایل ممکن است در بازتوانی آسیب‌ها کاربرد داشته باشد. ورزش کردن مخصوصا ورزش‌های استقامتی برای قوی کردن عضلاتی که به وسیله آسیب‌های مکرر ضعیف شده‌اند و برای پایدار کردن مفصل به منظور کمک به پیشگیری از پیچ‌خوردگی‌های مکرر لازم هستند.
 
 

غذاهای برتر برای استخوانهای شما

درست غذا خوردن بیشترین تراکم استخوانی را برای ما فراهم می‌کند و در هر سنی سبب بهبود آن می‌شود...
 
در جوانی، استخوان‌های بدن ما قوی هستند، اما به محض اینکه سن بالاتر می‌رود، آنها ضعیف‌تر می‌شوند. در زنان، این فرایند بعد از یائسگی با شتاب صورت می‌گیرد، اما راه‌هایی برای جلوگیری از این فرایند وجود دارد. یکی از بهترین راه‌های دفاع، رژیم غذایی می‌باشد. درست غذا خوردن بیشترین تراکم استخوانی را برای ما فراهم می‌کند و در هر سنی سبب بهبود آن می‌شود.
 

شیر بنوشید؟

کلسیم، سنگ زیر بنای استخوان‌های قوی می‌باشد. نیاز روزانه کلسیم افراد زیر 50 سال، 1000 میلیگرم، و نیاز افراد بالای 50 سال، 1200 میلیگرم می‌باشد. بدون شک ستاره منابع کلسیم، شیر است. یک فنجان شیر، چه بدون چربی، کم چرب یا پر چرب، حاوی 300 میلیگرم کلسیم می‌باشد.

ماست و پنیر

شیر نمی نوشید؟ یک فنجان ماست به همان اندازه یک فنجان شیر، حاوی کلسیم می‌باشد. 30 گرم پنیر سوئیسی، تقریبا همان مقدار کلسیم را دارد. اگر لاکتوز شیر برای شما قابل تحمل نیست و احساس ناراحتی می‌کنید، خیلی از فراورده‌های لبنی بدون لاکتوز یا دارای لاکتوز کمی می‌باشند، که می‌توانید از آنها استفاده کنید. حذف لاکتوز شیر، هیچ تاثیری در مقدار کلسیم آن ندارد.

ساردین

شیر و فراورده‌های لبنی، تنها راه دریافت کلسیم نیستند. یکی از منابع آن، ساردین می‌باشد. تمام آن استخوانهای ماهی کوچک، همه آن چیزهایی را که بدن ما برای ساخت تراکم استخوان نیاز دارد، در خود دارند. خوردن تقریبا 100 گرم کنسرو ساردین، کلسیمی بیشتر از یک فنجان شیر آزاد می‌سازد.

کلم چینی

شاید تعجب کنید که بدانید، کلسیم در سبزیجات خاصی فراوان می‌باشد. نصف فنجان کلم چینی، کلسیمی برابر با همان یک فنجان شیر برای بدن فراهم می‌کند. یک فنجان سبزیجات گروه شلغم، 200 میلی گرم کلسیم را در خود دارد. اگر چه اسفناج و کلم برکلی حاوی کلسیم هستند، اما برای اینکه کلسیم آنها برابر با یک فنجان شیر شود، باید خوردن آنها را چندین برابر کنید.

غذاهای مقوی

اگر لبنیات، ساردین ها، سبزیجات مصرف نمی کنید، غذاهای مقوی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اینها محصولاتی هستند که به طور طبیعی کلسیم ندارند، اما دارای مقادیر متفاوتی از مواد معدنی ضروری می‌باشند. غذاهای صبحانه‌ای، شروع خوبی هستند. آب پرتقال غنی شده، بیشتر از 240 میلی گرم کلسیم دارد، و هر فنجان از غلات غنی شده بیشتر از 1000 میلی گرم کلسیم را برای بدن فراهم می‌کند.

مکمل‌های کلسیم

مکمل ها، راهی آسان برای افزایش میزان کلسیم بدن هستند، اما بعضی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که شاید فرد نیازی به آنها نداشته باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که کلسیم بدن خود را از طریق غذاها برآورده می‌کنید، هیچ نیازی به این مکمل‌ها ندارید. کارشناسان بر این باور هستند که هیچ فایده‌ای در دریافت بیشتر از 1500 میلیگرم کلسیم در روز وجود ندارد. برای جذب بیشتر مکمل‌های کلسیم، بیشتر از 500 میلیگرم در یک زمان استفاده نکنید. بیشتر مکمل‌های کلسیم باید همراه غذا استفاده شوند. با این وجود، سیترات کلسیم و مالات کلسیم در هر زمانی قابل مصرف هستند.

غذاهای حاوی سویا

نصف فنجان توفو (خمیر سویا که سفید و پنیر مانند است) حاوی 258 میلی گرم کلسیم است، اما کلسیم تنها ماده معدنی مورد نیاز استخوان‌ها نیست. مطالعات جدید نشان می‌دهند که مواد شیمیایی گیاهی ایزوفلاون‌ها در غذاهای حاوی سویا، از قبیل توفو به وفور یافت می‌شوند و تاثیری شبیه استروژن روی بدن دارند. بنابراین سویا می‌تواند در جلوگیری از بیماری‌های استخوانی در زنان یائسه مفید واقع شود.

ماهی آزاد

ماهی آزاد و دیگر انواع ماهی‌های چرب، مواد مغذی بهبود دهنده استخوان‌ها را در خود جای داده‌اند. آنها نه تنها دارای کلسیم بلکه ویتامین D هستند که می‌تواند در جذب کلسیم موثر باشد. همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. مکمل‌های روغن ماهی پوکی استخوان را کاهش می‌دهند، یا از پوکی استخوان در زنان پیر جلوگیری می‌کنند.

دانه‌ها و مغزها

دانه‌ها و مغزها به چند روش می‌توانند سلامت استخوان را تحکیم ببخشند. بادام، پسته و تخمه آفتابگردان دارای میزان بالای کلسیم هستند. گردو و دانه‌های بزرگ حاوی اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. بادام زمینی و بادام درختی دارای پتاسیم هستند که از دست دادن کلسیم از طریق ادرار را جلوگیری می‌کند. مغزها همچنین دارای پروتئین و دیگر مواد مغذی می‌باشند که در ساخت استخوان‌های قوی نقش مهمی را بازی می‌کنند.

کمتر نمک مصرف کنید

نمک باعث کاهش کلسیم بدن می‌شود. هر چه بیشتر نمک مصرف کنید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می‌شود. اگر مقدار کمتری نمک را در رژیم غذایی خود بگنجانید، بدن کلسیم بیشتری خواهد داشت و به این ترتیب استخوان‌ها قوی‌تر می‌شوند.

درخشش خورشید

بسیار خوب، نور خورشید به طور اساسی غذا نیست. اما بهترین منبع یک ماده مغذی است که در تعداد کمی از غذاها یافت می‌شود. زمانی که نور خورشید به بدن می‌تابد، بدن ویتامین D تولید می‌کند. بدون ویتامین D، بدن به طور صحیحی نمی‌تواند کلسیم را جذب کند. اگر چه شیر حاوی ویتامین D است، اما یک فنجان از آن، برای حداکثر جذب کلسیم کافی نمی‌باشد. پزشکان توصیه می‌کنند که اگر در مناطقی زندگی می‌کنیم که تابش خورشید کم می‌باشد، باید از مکمل‌های ویتامین D مصرف کنیم. 

فعالیت بدنی تحمل وزن

برای بهبود استخوان ها، باید به طور مرتب فعالیت بدنی تحمل وزن را انجام دهید. این فعالیت بدنی شامل هر نوع فعالیتی می‌شود که با استفاده از وزن بدن یا وزن‌های بیرونی باعث کشیدگی ماهیچه‌ها و استخوانها می‌شود. در نتیجه، بدن مواد استخوانی بیشتری را ذخیره می‌سازد، و استخوانها متراکم‌تر می‌شوند. پیاده‌روی سریع، حرکات موزون، تنیس و یوگا از بهترین ورزش‌ها برای استخوان‌ها هستند.
 

 8 تمرین بدنی برای قوی ساختن استخوانها

بهترین راه‌ها برای ورزش کردن و بهبود بخشیدن سلامت استخوان، در هنگام پوکی استخوان، چه هستند؟ ورزش‌های تحمل وزن را انجام دهید.

آخرین روشهای فعالیت بدنی تحمل وزن
بهترین راه‌ها برای ورزش کردن و بهبود بخشیدن سلامت استخوان، در هنگام پوکی استخوان، چه هستند؟ یکی از پزشکان غدد در آمریکا می‌گوید که، باید برای تنش استخوانی و ماهیچه‌ای ورزش‌های تحمل وزن را انجام داد. قبل از انجام هر ورزش با دکتر مشورت کنید. سپس هر یک از ورزش‌های زیر را امتحان کنید!
 
1- تای چی (Tai Chi)
تای چی- یک فرم از حرکات تند و موزون- استخوان‌ها را هماهنگ و قوی می‌سازد. یک مطالعه نشان داده است که تای چی فرایند پوکی استخوان را در زنان یائسه کند می‌کند. زنانی که هر روز 45 دقیقه این ورزش را انجام می‌دهند، 5 روز در هفته به مدت یک سال، سه و نیم بار کمتر از دیگر افراد دچار پوکی استخوان می‌شوند. سلامت استخوان‌های آنها از طریق آزمایش تراکم مواد معدنی استخوانی مشخص می‌شود.

2- یوگا
مطالعه‌ای در ژورنال یوگا مشخص کرد که زنانی که به طور مرتب ورزش یوگا را انجام می‌دهند، تراکم مواد معدنی استخوانی در ستون فقرات آنها بیشتر می‌شود. تمام روش‌های یوگا برای سلامت استخوان‌های کپل، ستون فقرات و مچ دست‌ها مفید هستند. این استخوان‌ها آسیب‌پذیرترین استخوانها در مقابل شکستگی می‌باشند. حرکتهای ایستاده مثل جنگجو1 و جنگجو2 برای استخوان‌های بزرگ کپل و پاها مفید هستند. حرکتهایی همچون سگ بصورت پایین برای مچ دست، بازوها و شانه‌ها کارساز بوده. دو حرکت نیلوفر آبی و کبری، که برای ماهیچه‌های پشت استفاده می‌شوند، برای سلامت ستون فقرات مفید می‌باشند. یوگا همچنین توازن، هماهنگی، تمرکز و هشیاری بدن را تشدید می‌سازد.

3- پیاده روی سریع

یک راه داشتن تناسب اندام که هرگز فراموش نمی‌شود. این ورزش در بین زنان پر طرفدار است، و یک راه بهبود بخشیدن به سلامت استخوان می‌باشد. در تحقیقی مشخص شد که، پرستارانی که 4 ساعت در هفته پیاده روی می‌کردند، 41 درصد کمتر در معرض شکستگی کپل بودند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک ساعت در هفته پیاده روی می‌کردند. پیاده روی سریع بهترین می‌باشد، اما شما می‌توانید سرعت خود را بر اساس سطح تناسب اندام خود تغییر دهید. پیاده روی آزاد است، و شما هر جایی و هر زمانی، حتی زمان مسافرت، قادر به انجام آن هستید.

4- گلف
شاید تا حالا فکر کرده اید که گلف برای افراد پیر بوده است- افرادی که نمی‌توانند ورزش‌های واقعی را انجام بدهند. دوباره فکر کنید. کشیدن کیف گلف در اطراف 18 سوراخ، و پس و پیش بردن چوب آن برای پرتاب توپ، برای بالا تنه مفید می‌باشند. و همه آن پیاده‌روی‌ها و تعقیب توپ، به معنی کارساز بودن برای ستون فقرات و کپل‌ها می‌باشد. گلف به ورزش تحمل وزن، یک اسم جدید می‌بخشد.

5- حرکات موزون
 
بسیار خوب، شاید تا حالا نرقصیده باشید، یا در رقص باله شرکت نکرده باشید. اما در اینجا، ما راجع به تازه‌ترین روش‌ها، سالسا، سامبا، لیندی هاپ، رامبا، فاکترات و تانگو صحبت می‌کنیم. این حرکات را به کار بگیرید تا به ضربان قلب خود شدت بخشیده و استخوان‌های خود را قوی سازید. یا ایروبیک و کیک بوکسینگ را امتحان کنید. یعنی در کلاس‌های ورزشی شرکت کنید. این کلاس‌ها باعث تحریک و تشویق افراد می‌شوند. در خیلی از آنها تمرین‌های قدرتی با حرکاتی ترکیب می‌شوند و توازن شخص را ترفیع می‌سازند.

6- راه پیمایی (Hiking)
کار تحمل وزن و تاثیری که پاها به زمین برخورد می‌کند، می‌توانند تراکم استخوان را، به ویژه در کپلها، افزایش دهند. این شبیه قدم زدن می‌باشد. با بالا و پایین رفتن تنه، تاثیر بیشتری روی استخوان‌های کپل می‌گذارید و سلامت استخوان را بهبود می‌بخشید. هر چه روی پاها تاثیر بیشتری باشد، تراکم استخوانی افزایش می‌یابد. با راه‌پیمایی، دلزدگی کمتر می‌شود. علاوه بر آشنا شدن با افراد جدید، می‌توانید مناظر جدید و زیبایی را تماشا کنید.

7- ورزش‌های راکتی
تنیس، اسکواش و پینگ پنگ می‌توانند تراکم استخوانی را ساماندهی کنند. هر بار که به توپ ضربه می‌زنید، بازو، مچ دست و شانه خود را می‌کشید، و به این طرف و آن طرف می‌دوید، ستون فقرات و کپل‌های خود را به کار می‌گیرید. اگر قصد انجام ورزش‌های راکتی را دارید، سعی کنید نوع تک نفره آن را امتحان کنید، چرا که مجبور می‌شوید بیشتر بدوید.

8- ورزش استقامتی
وزنه برداری، استفاده از ماشین‌های وزنه ای، انجام ورزش‌های سوئدی، اشکالی از ورزش استقامتی می‌باشند. که در آنها با بعضی از فرم‌های مقاومتی کار می‌شود، چه با وزنه یا بدون وزنه باشند، تا استخوانها و ماهیچه‌ها دچار تنش شوند. اگر در نهایت دو بار در هفته این ورزش‌ها را انجام دهید، رشد استخوانهای خود را تحریک می‌سازید. هر باشگاهی یک مربی دارد که می‌تواند فعالیت بدنی را برای پاها، پشت، شانه‌ها و بازوهای شما طراحی کند، تا بتوانید به تناسب اندام برسید و سلامت استخوان‌های خود را بهبود ببخشید.
 
آگاهی داشتن در مورد استخوان‌های لاغر
اگر استخوان‌های ضعیفی دارید به هشدارهای زیر توجه بفرمایید:

* به دلیل اینکه، احتمال شکستگی در شما بیشتر از حد نرمال است، از انجام ورزش هایی که زمین خوردن در آنها جدی است، مثل اسکی، اسکیت روی یخ و اسکیت معمولی، خودداری کنید.

* اگر استخوان‌های ستون فقرات شما نازک و ضعیف است، می‌توانید از بعضی خم شدن‌ها در ورزش یوگا صرف نظر کنید.

* دوباره، قبل از شروع هر ورزشی با دکتر خود مشورت کنید، به ویژه اگر داروهایی مصرف می‌کنید که هماهنگی شما را کند می‌سازند و توازن شما را برهم می‌زنند.

رهنمود آخر
صبور باشید. فاز ساخت استخوان در جوان‌ها 3 تا 4 ماه طول می‌کشد، اما اگر پوکی استخوان دارید یا پیر هستید، بیشتر به طول می‌انجامد. بنابراین بعد از یک هفته فعالیت بدنی، توقع نداشته باشید که پیشرفتی حاصل شود. استخوان‌ها به کندی تغییر می‌کنند، اما تغییر می‌کنند.

چرا برخی افراد می‌توانند سریع‌تر بدوند؟!

اگر به این فکر هستید که در یک مسابقه دو و میدانی شرکت کنید اما نسبت به توانایی خود برای حضور در این رقابت در تردید هستید...
 
اگر به این فکر هستید که در یک مسابقه دو و میدانی شرکت کنید اما نسبت به توانایی خود برای حضور در این رقابت در تردید هستید، به شما توصیه می‌شود پاشنه پای خود را اندازه بگیرید.
 
هر چه طول پاشنه پای شما کوتاه‌تر باشد، شانس شما برای پیروزی در این رقابت بیشتر خواهد بود. به گفته محققان دانشگاه آمستردام هلند، نتایج حاصل از مدل‌های ریاضی به کار برده شده برای بررسی تاثیر طول پاشنه در توانایی دویدن در یک مسافت مشخص، چنین فرضیه‌ای را مورد تایید قرار داده است.
هر چه آهنگ مصرف انرژی در یک سرعت مشخص کمتر باشد، معمولا فرد قادر خواهد بود مسافت بیشتری را به دویدن ادامه دهد.

محققان معتقدند مقدار انرژی الاستیک یا انرژی کشسانی ذخیره شده در زردپی آشیل که به قسمت پشت قوزک پا متصل شده است و ارتباط بین ماهیچه ساق و پاشنه پا را برقرار می‌سازد، نقش بسیار مهمی در افزایش توانمندی‌های فرد هنگام دویدن دارد. وقتی یک دونده روی پاهای خود می‌ایستد، زردپی تحت فشار قرار می‌گیرد و مقداری انرژی در خود ذخیره می‌کند.

این انرژی با بلند شدن پای فرد از سطح زمین آزاد می‌شود و در دویدن به او کمک می‌کند. در این بررسی طول پاشنه به عنوان فاصله افقی متوسط بین استخوان قوزک پا و زرد‌پی آشیل در بخش داخلی و خارجی پا اندازه‌گیری شد.

این فاصله عبارت است از فاصله بین بخش جانبی و بخش میانی استخوان قوزک پا تا زردپی آشیل که به عنوان طول پاشنه در نظر گرفته شده و میزان موفقیت و احتمال برنده شدن هر یک از افراد شرکت کننده در یک مسابقه دو و میدانی را تعیین می‌کند. اگر طول متوسط پاشنه کوتاه‌تر باشد، به معنی این خواهد بود که انرژی بیشتری در زردپی ذخیره می‌شود و فرد توانمندی‌های بیشتر هنگام دویدن دارد.

در این مطالعه 15 دونده حرفه‌ای هنگام دویدن روی تردمیل مورد بررسی قرار گرفتند.

در افرادی که طول پاشنه پای آنها کمتر است جذب اکسیژن در ریه‌ها نیز به مراتب کمتر خواهد بود که در نتیجه نشان می‌دهد این فرد هنگام دویدن توانمندی‌های بیشتری دارد.

با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیقات می‌توانید پیش از حضور در مسابقه‌های دو و میدانی، با اندازه‌گیری طول پاشنه پای خود، احتمال موفقیت و شانس برنده شدن خود در این رقابت را تا حدودی برآورد کنید.

چگونه از پیری استخوانها و ماهیچه‌ها پیشگیری کنیم؟

...متخصصان آکادمی جراحان ارتوپد در آمریکا تاکید می‌کنند که افراد باید تلاش کنند که استخوانها و ماهیچه‌های خود را با تدابیری در...


پیر شدن به این معنی است که در سرتاسر بدن تغییراتی صورت می‌گیرد و استخوانها و ماهیچه‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

با توجه به این امر متخصصان آکادمی جراحان ارتوپد در آمریکا تاکید می‌کنند که افراد باید تلاش کنند که استخوانها و ماهیچه‌های خود را با تدابیری در وضعیت مناسب حفظ  و کمک کنند تا اثرات پیری و افزایش سن از این بافتها زدوده شود.

این متخصصان برای این منظور دستورالعمل‌ها و توصیه‌هایی را ارائه کرده‌اند که به قرار زیر است:

- سعی کنید بدنتان را بیشتر بکشید چون کشیدگی کمک می‌کند که ماهیچه‌های شما حالت انعطاف‌پذیری و قابلیت ارتجاعی خود را حفظ کنند.

- تمرینات وزنه‌ای سبک را انجام دهید با این کار هم بدن شما ماهیچه‌سازی می‌کند و هم ماهیچه‌های بدنتان قدرتمند می‌شوند.

- به مرور زمان انجام دادن تمرینات منظم ورزشی به شما کمک می‌کند که تراکم ماهیچه‌ای بدنتان را حفظ کنید و از افزایش وزن که عواقب بیمارگونه دارد، جلوگیری خواهد کرد.

- تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش کردن حتی به صورت گه گاه می‌تواند برای کنترل فشار خون و سلامت قلب مفید باشد و در برخی از پژوهش‌ها هم نشان داده شده که در پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به سرطان نیز مفید است.

- در مجموع فقط 30 دقیقه ورزش در شبانه‌روز می‌تواند سلامت کلی بدن شما را تضمین کند. سعی کنید فعالیتهای شادی بخش و جالب مانند شنا کردن و دوچرخه سواری را انجام دهید.

توجه داشته باشید که اگر قبلا ورزش را مخصوصا به صورت حرفه‌ای انجام می‌داده‌اید، پیش از شروع مجدد حتما باید با پزشکتان مشورت کنید.

توصیه هایی برای درمان بی خوابی

توصیه هایی برای درمان بی خوابی
شخص بی خواب مشکلات بسیاری برای به خواب رفتن دارد. او زود به رختخواب می‌رود و مطمئن است که خوابش نمی‌برد؛


بی خوابی
بی خوابی چنین احساسی است:  بد خوابیدن، حتی چشم بر هم نگذاشتن همراه با مشکلات خواب و بیداری های شبانه؛ در چنین حالتی شخص کاملاً بیدار است، یا اگر خواب هم باشد دائماً آمادۀ بیدار شدن است، یا نیمه خواب است یا هر پنج دقیقه یک بار چشم هایش را باز می‌کند و چرخش عقربه های ساعت را نگاه می‌کند و درست زمانی که باید بیدار شود، احساس خواب آلودگی می‌کند. 
بی خوابی در آغاز شب
نگرانی بابت عدم توانایی به خواب رفتن او را بیدار نگه می‌دارد، تا زمانی که بتواند بخوابد مدام از خواب بیدار می‌شود و هر بار مجدداً برای به خواب رفتن مشکل دارد.
بی خوابی در نیمۀ شب
در این نوع بی خوابی، فرد در ابتدا راحت می‌خوابد اما 2 یا 3 ساعت قبل از صبح از خواب بیدار می‌شود و مجدداً به خواب رفتن، تقریباً برایش غیرممکن است، فقط دم سحر چند دقیقه به خواب می‌رود: این نوع بی خوابی عموماً در بین کسانی که دچار افسردگی هستند، مشاهده می‌شود.
بی خوابی مزمن
اگر بی خوابی ادامه داشته باشد، ممکن است نتایج آن بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد، فرد بی خواب در طول روز خواب آلوده و بی حال است، مشکلات توجهی و تمرکزی دارد، تحریک پذیر است و... . بنابراین قهوه و چای می‌نوشد. به این ترتیب یک چرخۀ معیوب شکل می‌گیرد و بی خوابی اش مزمن می‌شود.

دلایل بی خوابی را پیدا کنید
بی خوابی ممکن است علل محیطی بسیاری داشته باشد: تغییر در شیوۀ زندگی، سفر، تغییر مکان و در پی آن تغییر ساعت، اقامت در اماکن مرتفع، کار بیش از حد و انجام تمرینات ورزشی بسیار شدید.
این بی خوابی ممکن است یک واکنش روانی بر اثر استرسی باشد که اخیراً برای فرد به وجود آمده: دغدغه های شغلی یا خانوادگی، مرگ نزدیکان، اخراج، طلاق، .... .
برخی آسیب ها و مشکلات هم ممکن است، عامل بروز بی خوابی باشند: سندروم پاهای بیقرار، آپنۀ خواب، دردها، افسردگی، مشکلات عصبی و ... .

 یک عدم تعادل خاص در سبک زندگی از دیگر عوامل بی خواب شدن است، مانند: شام سنگین و چرب، فعالیت های فکری یا ورزشی بعد از ساعت 5 بعدازظهر و...!
باید مراقب باشید که یک بی خوابی اتفاقی تبدیل به بی خوابی مزمن نشود، اگر این اتفاق بیافتد علت اولیۀ بی خوابی ناپدید شده و دیگر نمی‌توان عامل مشکل را پیدا کرد.
چند توصیه برای اینکه دچار بی خوابی نشوید
باید اصول بهداشتی را به درستی رعایت کنید، شام تان باید سبک باشد؛ از انجام فعالیت های مهیج، چه ورزشی و چه فکری، از ساعت 5 بعد از ظهر به بعد اجتناب کنید. نباید به خاطر یک شب ِ بدون ِخواب دغدغه داشته باشید و مدام با خودتان فکر کنید که این لحظه یا یک لحظۀ دیگر خوابم می‌برد، این فکر و خیال ها خود عاملی می‌شود برای بی خوابی! 

از مصرف قهوه، چای، کوکاکولا، ویتامین C به شکل دارو و الکل اجتناب کنید.اتاق خوابتان باید دمای مناسبی داشته باشد، نه خیلی گرم باشد و نه خیلی سرد.
باید یک سری تشریفات را قبل از خواب انجام دهید، تا خوابتان را بازیابید: نوشیدن یک چیز گرم، چند صفحه کتاب خواندن و ... .

اختصاص دادن تخت خواب فقط برای خوابیدن و اجتناب از انجام کارهای دیگر مانند تماشای تلویزیون در رختخواب یا خوردن چیزی در آنجا، می‌تواند مفید باشد.
اگر بی خوابی شما از نوع اتفاقی است، باید هر چه سریع تر حل و فصلش کنید، خصوصاً اگر بی خوابی تان علت خاصی داشته باشد؛ بدن باید خود را با تغییرات احتمالی تطبیق دهد: سفر و تغییر ساعت، ماندن در کوهستان، جدایی و ... .

بازیابی ریتم خواب- بیداری
مطالعات نشان داده اند که افراد بی خواب زمان زیادی را در رختخواب می‌گذرانند: آنها خیلی زود به رختخواب می‌روند و خیلی دیر بیدار می‌شوند زیرا خوب نخوابیده اند.
بهتر است که شب را با مطالعه، موسیقی و تماشای تلویزیون بگذرانید. نباید سعی کنید به هر قیمتی که شده بخوابید، خیلی زود هم به رختخواب نروید.

دیر از خواب بیدار شدن هم اصلاً مطلوب نیست.
اگر در نیم ساعت اول بعد از به رختخواب رفتن، خواب تان نبرد، بهتر است که از جایتان بلند شوید، از اتاق خارج شوید، تلویزیون تماشا کنید، کتاب بخوانید، یک فعالیت آرامش بخش انجام دهید و هر زمانی که مجدداً احساس خواب آلودگی کردید، به رختخواب بروید.

اگر نصفه شب دوباره از خواب بیدار شدید، دوباره این کارها را از سر بگیرید: از جایتان بلند شوید، کتاب بخوانید یا تلویزیون تماشا کنید و هرگاه که چشم هایتان سنگین شد، دوباره به رختخواب بروید.
قطعاً در روز نباید بخوابید، اگر هم خواستید بخوابید در تمام بعدازظهر، نهایتاً 20 دقیقه بخوابید، به نظر نمی‌رسد که این 20دقیقه خواب، تأثیری بر بی خوابی داشته باشد.  

اقدامات تکمیلی دیگر که می‌توانند مفید باشند
در آغاز فرآیند، محدودیت زیادی برای خواب وجود دارد، در ابتدا شب ها کوتاه و خواب فقط 5 تا 6 ساعت طول می‌کشد اما این خواب، خواب خوب و سالمی است؛ ولی کم کم مدت زمان خواب، شب به شب افزوده می‌شود.

باید یاد بگیرید که جسم و ذهن تان را استراحت بدهید: نباید روزتان را به افکار آزاردهنده بگذرانید که مانع خواب می‌شوند. گاهی اوقات، استراحت کردن ذهن را از این افکار خالی می‌کند.
باید در روز یاد بگیرید که استراحت کنید تا شب بتوانید راحت تر به استراحت بپردازید.
اگر عامل بی خوابی تان نگرانی و اضطراب است، روان درمانی پیشنهاد می‌شود.
داروهای خواب آور
این داروها باعث خواب می‌شوند اما فرد سریع به آنها عادت می‌کند و پس از مدتی با برهم زدن چرخۀ بیداری- خواب، مجدداً بی خوابی بازمی‌گردد.
باید از باربیتوریک ها که چندین نسل افراد بی خواب از آن استفاده کرده اند، اجتناب کرد و دیگر نباید تجویز شوند.

بنزودیازپین ها می‌توانند برای یک دورۀ بسیار کوتاه برای آرام کردن نگرانی های گذرا تجویز شوند. گاهی اوقات، ضد افسردگی ها، با دُز پایین، می‌توانند به خوبی بی خوابی نیمه شب به بعد را درمان کنند، این داروها عوارض جانبی هم ندارند.
نسل سوم خواب آورها، داروهای مناسبی هستند که چرخۀ خواب را مختل نمی‌کنند، این داروها خوابی نیروبخش برای فرد به وجود می‌‌آورند بدون اینکه فرد در طول روز احساس خواب آلودگی بکند.
نباید بی وقفه دارو تجویز شود
داروی خواب آور، هرچه که باشد، باید به مدت کوتاه و به شکل محدود و فقط برای چند روز تجویز شود تا فرد به آنها خو نگیرد و به تدریج ترک شان کند. پزشکان به هیچ وجه، این داروها را برای بچه ها تجویز نمی‌کنند.
وقتی که بی خوابی، مزمن شود، درمان دارویی بی فایده و استفاده از داروها بیشتر می‌شود، در این شرایط مشورت با یک متخصص ضروری است.
برای حفظ سلامتی
مسلماً، پس از چند شب نخوابیدن، بی خوابی بر روی فعالیت های روزانه و خاق و خو اثر می‌گذارد؛ بعضی اوقات، علت بی خوابی مشخص است. نباید این موضوع را بزرگ کرد. شب ها، زمان قبل از خواب را باید با آرامش گذراند، نباید خیلی زود به رختخواب بروید، تشریفات خواب و ریتم خواب را مجدداً از سر بگیرید. باید سعی کنید که علت را بفهمید و به بدن تان زمان بدهید که عادت کند. یک داروی خواب آور می‌تواند برای پشت سر گذاشتن این شرایط گذرا و البته دشوار کمک کننده باشد، اما مصرف این داروها نباید از چند روز فراتر رود. این تجویز باید در موارد خاص و استثنائی انجام شود.

مقابله با بی خوابی

مقابله با بی خوابی

ناکامی در مقابله با بی خوابی در زندگی روزانه ی ما اثر منفی دارد.یافتن هر چه زودتر علل و درمان بی خوابی اهمیت زیادی دارد تا بتوانیم شروع بهتری از زندگی را فراهم کند .
 
  ماهیت بی خوابی چیست ؟بی خوابی به مفهوم اختلالات خواب تعبیر می شود و انواع مختلف دارد . بی خوابی می تواند به صورت تشویش و یا یک خواب منقطع و نیز یک حالت بیدار باش توام با اضطراب باشد . منظور از بی خوابی حالات غیر عادی و کیفیت نا مطلوب خوابیدن است و این کمبود استراحت در سلامتی و زندگی روزانه ی فرد تاثیر می گذارد .عواقب بی خوابی مبتلایان به بی خوابی نوعا با خوابهای شبانه کوتاهی روبرو هستند. این افراد معمولا در طول روز با خواب آلودگی و عدم تمرکز ذهنی و بعضا تند خویی و عصبانیت مواجه می شوند. نداشتن خواب کافی ،زندگی شبانه روزی این قبیل افراد را تخریب می کند .دلایل بی خوابی ابتدا باید بی خوابی های شدید و عکس العمل های آن و بی خوابی های طولانی را از هم باز شناسیم .

گروه اول معمولا از یک حادثه ی مشخص نظیر مرگ و جدایی ناشی می شود که این حالت فقط چند هفته ای دوام دارد .

گروه دوم معمولا بیش از یک ماه ادامه پیدا می کند و گریز از آن بسیار دشوار است . کسانی که دچار بی خوابی هستند با مشکل بزرگ تری مواجه می شوند : آنها می خواهند به زور و به هر قیمتی که شده به خواب روند و فقط به آن فکر می کنند و این خود باعث کند شدن روند طبیعی خواب می شود .   
 
 
1. عامل محیطی :این عامل شامل سر و صدا ، نور ، نبود وسایل مناسب خواب ، دمای محیط و استرس می باشد .
 
2. عامل اورگانیک :این عامل شامل افرادی است که از خرخر شبانه و حرکات متناوب پاها رنج می برند .
 
1. به محض بروز اولین علایم خستگی ، بخوابید .
 
2. از خوردن مواد محرک مثل چای و قهوه بعد از ساعت 16 ، بپرهیزید .
 
3. از تماشای تلویزیون هنگامیکه در رختخواب هستید ، خودداری کنید .
 
4. شبها ، از انجام حرکات ورزشی سنگین خودداری کنید .
 
5. از خوابیدن ، بعد از ساعت 16 بپرهیزید .
 
6. ساعات خوابتان را تنظیم کنید .(متوسط ساعت خواب برای یک انسان بالغ ، 7:30 الی 8 ساعت در شبانه روز است) .
 
7. در هنگام خواب ، خود را از نور شدید و سر و صدا دور نگه دارید .
 
8. درجه حرارت محل خواب را بین 18 تا 20 درجه ، ثابت نگه دارید .
 
برای بی خوابی های ناشی از ناراحتی های روحی ، پزشک می تواند داروهای ضد افسردگی و روان درمانی تجویز نماید ولی برای بی خوابی های طولانی مدت تاکنون راه حل قطعی و مناسبی پیدا نشده است با وجود این ، رفتار درمانی می تواند شیوه ی مناسبی باشد . این عمل مستلزم حداقل 3 الی 8 بار ملاقات با پزشک متخصص و یک روانشناس در یک مرکز معتبر پزشکی است ضمنا ممکن است به بیمار توصیه شود که دفتر یادداشتی تنظیم کند که در آن ساعات خواب و بیداری و کیفیت آن را مرتب یادداشت کند و این عمل کم کم به بهبود خواب بیمار کمک می کند . 
 
9.در هنگام بروز بی خوابی ، به مدت یک ربع ساعت از رختخواب خارج شوید (البته نه به خاطر مرور افکار منفی و یا صرف نوشیدنی های محرک ) ، صفحاتی از یک کتاب را مطالعه کنید ، به موزیک ملایم و آرام بخش جهت سهولت در خوابتان ، گوش کنید و موقعی که احساس کردید خوابتان می آید ، به رختخواب برگردید.
 
درمان بی خوابیخواب آورها همیشه راه حل مناسبی برای گریز از بی خوابی نیستند . به ویژه از مصرف آن ها بدون تجویز پزشک خودداری کنید و به کمک گرفتن از پزشک برای این منظور ، عادت کنید . خواب آورها در صورتی می توانند به رفع مشکل کمک کنند که با دقت به توصیه های پزشکتان عمل کنید ، برای یک دوره ی مشخص از آنها استفاده کنید و به موازات آن به بهداشت زندگی و ساعات خواب خود توجه کنید .
3. عامل روانی :این عامل افرادی را که دچار اضطراب و افسردگی هستند ، در بر می گیرد .

4.  سایر موارد :
در این مورد مشکل است که دلیل خاصی را عنوان کرد (نظیر تاثیر استرس و فرو رفتن در افکار معینی قبل از خواب )
 
 
پرهیز از بی خوابی
چند راه حل ساده برای مقابله با انواع بی خوابیهای را در این قسمت برای شما متذکر می شویم :

10 نکته برای بهتر خوابیدن 
 برای بی خوابی قرص نخورید! 

برای بی خوابی قرص نخورید!

توجه به این موضوع که بی خوابی خودش مشکلی است که نیاز به درمان مستقل دارد و صرفا عوارض بیماری های دیگر محسوب نمیشود...

 

برای بی خوابی قرص نخورید
دکتر خسرو صادق نیت دبیر علمی کنگره اختلالات خواب، در خصوص نگرش کلی درباره اختلالات خواب گفت: هدف ما این است که جامعه پزشکی توجه بیشتری به موضوع اختلالات خواب کند.
وی تاکید کرد: "موضوعی که وجود دارد این است که اختلالات خواب معمولا خیلی دیر به پزشک منتقل می شود. این در حالی است که دلیل بسیاری از بیماری ها مثل بیماری فشار خون، سکته یا مرض قند، ریشه در اختلالات خواب دارد."

اختلال خواب علت است نه معلول
رئیس بیمارستان بهارلو تصریح کرد: "توجه به این موضوع که بی خوابی خودش مشکلی است که نیاز به درمان مستقل دارد و صرفا عوارض بیماری های دیگر محسوب نمیشود."
دکتر صادق نیت تاکید کرد: "در صورت درمان این اختلال از بسیاری از بیماری ها از جمله فشار خون یا سکته قلبی می توان پیشگیری کرد و درمان آنها را از طریق در مان علت آنها، یعنی اختلال خواب صورت داد."
وی خاطر نشان کرد:" به همین دلیل در طول سه روز برگزاری کنگره از متخصصان مختلف در حوزه های پزشکی دعوت به عمل آمد تا این مسئله از زوایای تخصص های متفاوت بررسی شود."

برای بی خوابی قرص نخورید
دبیر علمی کنگره خواب تصریح کرد: "مهم ترین نکته در درمان بیخوابی این است که نباید برای درمان بی خوابی قرص بی خوابی خورد. متاسفانه مردم در بسیاری موارد در صورت بروز بی خوابی به صورت سر خود به قرص خواب روی می آورند که این کار مشکل را تشدید می کند."

وی افزود:" مشکل بیماری خواب این است که به ندرت فرد بیمار خودش به پزشک مراجعه می کند چون در بسیاری موارد خود فرد متوجه موضوع نیست. صادق نیت اضافه کرد: "برای مثال اختلالی مثل "خُر خُر" در خواب می تواند نشانه یک بیماری تنفسی باشد و از طرفی، کسی که این عارضه است، مستعد سکته قلبی نیز هست. یکی از مهم ترین راه ها برای انتقال این مشکل این است که همسر بیمار یا هم اتاقی وی بیمار را در جریان قرار داده و او را برای مراجعه به پزشک تشویق کند."

استقبال از طب های مکمل در حوزه درمان اختلالات خواب
دبیر علمی کنگره سه روزه اختلالات خواب، با اشاره به حضور متخصصان مختلف علم پزشکی چون متخصصان اعصاب و روان، گوش و حلق و بینی، قلب و حوزه های متنوع دیگر در این کنگره با اشاره به ارائه مقالاتی در حوزه طب مکمل در این کنگره گفت: "روش هایی از طب های مکمل رویکرد جدیدی را در این حوزه ارائه کرده اند که علم پزشکی رایج کمتر به آن پرداخته است."

وی خاطرنشان کرد: "اگرچه ورود ما به این حوزه امسال جدی نبوده و در حد معرفی دیدگاه این طب ها بوده است، اما ما از هر رشته جدیدی که در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشد استقبال میکنیم. وی خاطر نشان کرد: "اگرچه جامعه پزشکی هنوز موضع گیری صد درصد نداشته است اما هر رشته ای که با معیار های علمی سازگار باشد در طول زمان کارایی خود را نشان خواهد داد."

خواب برای بیداری، یا بیداری برای خواب؟
اگرچه رویکرد کلی طب رایج به مقوله خواب در گستره فیزیک و جسم تعریف می شود و بخش شهودی خواب، جنبه غیر علمی آن به حساب می آید، اما به نظر می رسد در آستانه قرن بیست و یکم، در حال مواجهه با رویکردهایی هستیم که فصل مشترکی بین بررسی کیفی خواب و علم پزشکی رایج ایجاد کرده است.
دکتر حمیدرضا فتوت ارائه دهنده ی مقاله "بررسی خواب از دیدگاه سایمنتولوژی (ذهن-روانشناسی فرا کل نگر)" که به نمایندگی از دکتر محمدعلی طاهری، بنیانگذار سایمنتولوژی، در این کنگره حضور یافته بود، با اشاره به اینکه انسان دارای سه آستانه ی درک فیزیکی، ذهنی و فرا ذهنی است، تصریح کرد: "خواب موقعیتی است برای از کار افتادن و تعطیلی موقت آستانه درک فیزیکی (حواس پنجگانه) و فعال شدن آستانه ی ادراک ذهنی و فرا ذهنی."

وی ادامه داد: "برای مثال خواب دیدن از طریق آستانه درک ذهنی انجام می شود و در صورتی که در خواب با الهامات و مسایلی روبرو شویم که از قبل راجع به آن ها هیچگونه اطلاعاتی نداشتیم، دریافت آنها از طریق آستانه درک فرا ذهنی صورت گرفته است. این آستانه فرا زمان، فرا مکان و فرا زبان است."

دکتر فتوت خاطر نشان کرد: "انسان به طور متوسط یک سوم از عمر خود را در خواب به سر می برد و بر اساس نظریات ارائه شده در سایمنتولوژی، این بخش از زندگی انسان می تواند بستر مناسبی برای ارتقای کیفی وی باشد و نه صرفا امری برای تجدید قوا و رفع خستگی. با چنین رویکرد حتی این سوال اساسی مطرح می شود که :" آیا بیداری اصل زندگی است، یا خواب و یا هر دو؟"

کنترل کیفی خواب، با روش های نوین درمان
دکتر شاهرخ طهمورث زاده، متخصص پزشکی اجتماعی نیز در پنجمین کنگره اختلالات خواب، تأثیر این طب مکمل ایرانی را بر روی بهبود علائم انواع بیماران دارای اختلالات خواب بررسی کرد.
او ضمن تعریف دو طب مکمل فرادرمانی و سایمنتولوژی از تاثیر مثبت این روش در درمان بی خوابی صحبت کرد.
دکتر طهمورث زاده در خصوص این تحقیق اظهار کرد: 29 بیماری که از بی خوابی و کابوس های شبانه رنج می بردند را مورد فرادرمانی قرار دادیم، این افراد به گفته خودشان پس از دریافت این روش درمانی از کیفیت خواب بهتری برخوردار شدند و کابوس هایشان نیز از میان رفت.

او در ادامه گفت: نتیجه بررسی های بر روی افراد مبتلا به بی خوابی نشان داد که 70 درصد آنان پس از دریافت فرادرمانی از 1 تا 100 درصد بهبود یافته اند.
دکتر طهمورث زاده تاثیر فرادرمانی بر درمان بی خوابی را شگفت انگیز توصیف کرد و گفت: بنا به اظهارات بیماران آنان پس از آن که یک تا دو هفته فرادرمانی دریافت کردند، اختلال خوابشان بهبود یافته است.
او اظهار امیدواری کرد با ادامه تحقیقات علمی بتوان از این روش درمانی مکمل برای درمان اختلالات خواب برای معالجه بیماران بهره برد 

 امشب رو دیگه راحت بخواب!! 
برای مبارزه با بی‌خوابی از طریق تغذیه، باید بدانیم که چه تغذیه مناسبی داشته باشیم و یا به عبارتی دیگر چه موادی را شب هنگام نباید مصرف کنیم.
 

برای مبارزه با بی‌خوابی از طریق تغذیه، باید بدانیم که چه تغذیه ای مناسبی داشته باشیم و یا به عبارتی دیگر چه موادی را شب هنگام نباید مصرف کنیم.

چه مواد خوراکی و یا نوشیدنی را قبل از خواب نباید بخوریم:

    کافئین ـ شما باید قبل از خواب از خوردن و نوشیدن مواد کافئین دار خودداری نمایید، موادی مانند قهوه، چای و شکلات و ....  زیرا کافئین یک ماده شیمیایی طبیعی است که باعث فعال شدن سیستمهای عصبی میشود، به این معنی که باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی و ذهن می‌گردد.

برای افرادی که نسبت به کافئین حساسیت دارند، هیجان بوجود آمده در آنها باعث آشفتگی و اندکی بیماری می‌شود. اگر شما قبل از رفتن به رختخواب از نوشیدنیهای کافئین دار استفاده نمایید، تغییرات بوجود آمده باعث بیخوابی می‌شود. البته منظور از قبل از خواب برای افرادحساس به کافئین ، 8 ساعت قبل از به رختخواب رفتن است. پس بهتر این است که حداقل 8 ساعت قبل از به رختخواب رفتن از خوردن مواد کافئین دار خودداری نمایید.

    غذای مفصل ـ خوردن غذای مفصل برای شام و یا خوردن چیزی قبل از به رختخواب رفتن، ممکن است احساس خواب آلودگی در شما ایجاد کند ولی مطمئناً نمی‌توانید به راحتی بخوابید. وقتی دراز می‌کشید و سعی می‌کنید بخوابید عمل هضم غذا به کندی صورت می‌گیرد و این باعث ناراحتی در شما می‌شود و نمی‌توانید به راحتی بخوابید. برای این منظور به شما این پیشنهاد را می‌دهیم که حداقل سه ساعت قبل از خواب شام میل کنید و سعی نمایید غذایی که برای شام مصرف می‌کنید بیشتر از 600 کالری نداشته‌باشد.
    مایعات ـ  از خوردن مایعات 90 دقیقه قبل از خواب خودداری کنید. این بهترین پیشنهاد برای کسانی است که نیمه‌های شب مجبور به بیدار شدن و رفتن به دشستشویی هستند. زیرا همان طور که می‌دانیم بدن زمان زیادی برای جذب و دفع مایعات صرف می‌کند. اگر برای خوردن قرص مجبور به نوشیدن مایعات هستید، سعی نمایید که به مقدار کمی‌مایعات بنوشید و اگر حتماً باید قرص را با یک لیوان پر آب بنوشید، اگر می‌توانیدقرص را زودتر از زمان خواب بخورید. 

غذای مغز و درمان بی‌خوابی 

غذای مغز و درمان بی‌خوابی

آیا می دانید از چه خوراکی به عنوان غذای مغز و بی خوابی یاد می شود؟


گردو غذای مغز و درمان بی‌خوابی استگردو در عین حال حاوی نوعی اسید آمینه به نام ال - آرمبینین است که به جریان بهتر خون در عروق کمک می‌کند.

گردو نه تنها خوشمزه است بلکه برای سلامت قلب و پوست بسیار مفید و پرفایده است.

به گزارش ایسنا، ‌گردو یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی و منبع سرشار از چربی‌های امگا 3 و اسید آلفا لینولئیک است که تاثیر مفید هر دو در عملکرد مناسب عروق شناخته شده هستند.

گردو هم چنین حاوی خواص آنتی اکسیدانی قوی برای پیشگیری از سرطان است. چربی‌های اشباع نشده تک زنجیره‌ای موجود در گردو برای مقابله با کلسترول بد خون و کاهش آن در بدن و نیز برای کاهش لیپو پروتئین که عامل تصلب شرایین است، بسیار سودمند می‌باشد.گردو در عین حال حاوی نوعی اسید آمینه به نام ال - آرمبینین است که به جریان بهتر خون در عروق کمک می‌کند.

به گزارش شبکه خبری سی بی سی، کارشناسان تغذیه می‌گویند گردو غذای مغز است و نقش مهمی در بهبود عملکرد سلولهای مغزی ایفا می‌کند تا جایی که حتی شما را به مرور زمان و با مصرف روزانه باهوش‌تر می‌کند.

ملاتونین یکی دیگر از مواد مفید موجود در گردو است که به بهبود خواب کمک می‌کند و بنابراین در کاهش بی‌خوابی و رفع سایر اختلالات خواب موثر است.

 درمان بیخوابی 

درمان بیخوابی

ناتوانی در به خواب رفتن یا در خواب ماندن، ممکن است گهگاه رخ دهد، یا به طور مزمن درآید. عمل به این توصیه‌ها...
 
ناتوانی در به خواب رفتن یا در خواب ماندن، ممکن است گهگاه رخ دهد، یا به طور مزمن درآید.

بیخوابی زنان را بیش از مردان گرفتار می‌کند.

عمل به این توصیه‌ها ممکن است به غلبه بر بیخوابی کمک کند:

  • با دکترتان در مورد شناسایی هر مشکل پزشکی یا مسائل بهداشت روانی زمینه‌ساز بیخوابی صحبت کنید.
  • برنامه عادی  روزانه فعالیت‌های‌تان را که ممکن است بر خواب شما تاثیر بگذارد، از جمله نوشیدن چای و قهوه و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار را مورد بررسی قرار دهید.
  • با دکترتان در مورد خطرات و منافع استفاه از قرص‌های خواب‌آور برای مدت کوتاه صحبت کنید.
  • روش‌هایی مانند درمان با آرامش‌بخشی عضلانی، درمان با محرومیت خواب و شرطی‌کردن دوباره را امتحان کنید.

گیاهی برای رفع بی خوابی 

گیاهی برای رفع بی خوابی

این گیاه آرامبخش است و می‌تواند برای رفع بی‌خوابی مفید باشد.

گیاهی که برای رفع بی‌خوابی مفید است
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سنبل‌الطیب آرامبخش است و می‌تواند برای رفع بی‌خوابی مفید باشد.

محمد صالحی سورمقی اظهار داشت: گیاه سنبل‌الطیب با نام فارسی "علف گربه"، به نام علمی valeriaiva officinalis و نام عمومی valeriaiv از قدیم به عنوان آرام‌بخش و رفع بدخوابی استفاده می‌‌شد.
وی گفت: قسمت مورد استفاده این گیاه، ریشه‌های آن است که دارای بوی خاصی است و باعث سرمستی گربه می‌شود؛ به همین دلیل به علف گربه مشهور است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: عرق سنبل‌الطیب ضد تشنج و محرک، مسکن، باد شکن، مقوی قلب و اعصاب و کاهش‌دهنده فشار خون، ضد ادرارآوری، ضد اسهال و ضد عفونی کننده بدن است.
صالحی سورمقی بیان داشت: امروز از ریشه‌ گیاه سنبل‌الطیب در صنایع داروسازی، فرآورده‌هایی به شکل قرص، کپسول و قطره تهیه شده است که می‌توان به راحتی از آنها استفاده کرد.

وی اضافه کرد: نکته قابل اهمیت درباره استفاده از این گیاه این است که داروهای این گیاه را نباید به طور ممتد و طولانی مدت مصرف کرد و باید پس از 2 یا 3 هفته مصرف آن را برای یک یا 2 هفته قطع کرد.

منشا احتمالی بی خوابی

سبزی مفید برای افراد کم خواب

یک متخصص تغذیه گفت : این سبزی دارای ماده‌ای به نام Lactocarium است که محرک خواب بوده و توصیه می‌شود برای رفع بی‌خوابی قبل از خواب حتما از این سبزی در سالاد استفاده شود.
  
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتگو با فارس ، افزود: به هر نوع اختلالات خواب در طول ش ،واژه بی‌خوابی اطلاق می‌شود. در بعضی شرایط،بی‌خوابی شبانه موقتی بوده،به دنبال نوعی استرس یا اضطراب پدید می‌آید ولی در بعضی مواقع،بی‌خوابی علت مهمتری داشته که می‌تواند ناشی از مشکلات فیزیکی یا روحی روانی در فرد باشد.کاهو در درمان بی خوابی بسیار مفید است .
وی گفت:علل دیگر بی‌خوابی مشکلاتی از قبیل سوء‌هاضمه،آسم،تنگی نفس یا کاهش قند خون است.مصرف الکل به مقدار زیاد و همچنین استفاده از برخی داروها از عوامل دیگر بی‌خوابی است.
این متخصص تغذیه افزود: قبل از درمان بی‌خوابی باید مسائلی از قبیل مشکلات تیروئید،وجود افسردگی،دیابت،عفونت و سطح هموگلوبین خون بررسی شود،چرا که وجود هریک از این عوامل می‌تواند منجر به ایجاد بی‌خوابی شود.
صفوی گفت: تغذیه نقش عمده‌ای در درمان و پیشگیری از بی‌خوابی دارد.زمان مصرف انواع مختلف مواد غذایی نیز حائز اهمیت است.انواع نان،ماکارونی،سیب زمینی و برنج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که در بدن،به آرامی هضم و سوخته می‌شود. یک عصرانه حاوی مقادیر بالایی از کربوهیدرات و مقادیر کم پروتئین می‌تواند فرد را برای داشتن خواب مناسب شبانه آماده کند.
وی افزود:موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند.تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می‌شود که ترکیب اخیر منجر به حالت خواب آلودگی در فرد می‌شود.شیر نیز مقادیر مناسبی تریپتوفان دارد.همچنین ماست حاوی سروتونین است.به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی، ساعاتی قبل از خواب شبانه توصیه می‌شود.
این متخصص تغذیه گفت: گوشت و شیر کم‌چرب نیز حاوی مقدار کافی ویتامین 6 B هستند.وجود این ویتامین برای سنتز سروتونین در مغز ضروری است.انواع ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون و ساردین و همچنین تخمه کدو و تخم کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 برای پیشگیری از بی‌خوابی بسیار موثر هستند.تخمه آفتابگردان و کنجد نیز دارای اسیدهای چرب امگا 6 بوده،که این نوع اسید چرب نقش عمده‌ای در سنتز مواد شیمیایی در مغز دار 

بیخوابید؟ یا تنش عصبی دارید؟ این گیاه را استفاده کنید! 

 

 

رایحه درمانی(3)

در قسمتهای قبلی گفته شد که بر اساس تحقیقاتی که نتایج آنها نیز در محافل مختلف منتشر شده‌است رایحه درمانی می‌تواند.....
 

گفته شد که بر اساس تحقیقاتی که نتایج آنها نیز در محافل مختلف منتشر شده‌است رایحه درمانی می‌تواند در برطرف‌کردن برخی از مشکلات کمک کننده باشد.

 خلاصه‌ای از تحقیقاتی که انجام شده‌است بدین شرح است:

رایحه درمانی و رفتار :

شواهد شایان توجهی وجود دارند که نشان می‌دهند رایحه درمانی بر روی ذهن و رفتار ما آثار مهمی‌دارند. مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است که موش های تحریک شده با مقدار زیاد کافئین، به وسیله بوی صندل یا  سنبل یا سایر عطر‌های آرامبخش که داخل قفس آنان اسپری شده‌است آرام شده‌اند.

همین موشها با استنشاق بوی پرتقال و سایر مواد مشابه تحریک پذیر شده‌اند. این مواد را در ترکیبات خون آنها پس از یک ساعت یافته‌اند.

 رایحه درمانی و خواب :

در یک مطالعه که در مجله انگلیسی لانست چاپ شد، و بر روی بیماران مسن که مشکل به خواب رفتن داشتند، انجام گرفت، مشخص شد که بوی سنبل بر روی به خواب رفتن آنان موثر است. این بیماران از مشکل به خواب رفتن شاکی بودند و قبل از رایحه درمانی مقادیر زیادی داروی آرامبخش استفاده می‌کردند.

رایحه درمانی و مشکلات پس از زایمان :

در یک مطالعه بر روی زنان نشان داده‌شد که استفاده از روغن اسط‌و خودوس به صورت ضماد موضعی در کاهش درد‌های پس از زایمان در سه تا پنج روز پس از زایمان موثر است.

رایحه درمانی و سرماخوردگی :

از نظر تجربی و علمی‌کاملا شناخته‌شده‌است که سوپ مرغ برای سرماخوردگی مفید است. تحقیقاتی صورت گرفته‌است تا علت اثر سوپ مرغ شناخته شود که آیا این اثر مربوط به تاثیر بخار آب داغ بر روی مخاط بینی است و یا اینکه به دلیل رایحه سوپ مرغ ایجاد می‌شود. مطالعات نشان داد که سوپ مرغ موثر‌تر از بخار آب بر روی سرماخوردگی است. این خود نشاندهنده‌ی موثر بودن رایحه سوپ مرغ است.

رایحه درمانی برای استرس:

در یک مطالعه در بیمارستان اسلووان-کترینگ در نیویورک نشان داده شد که در بیماران مبتلا به عارضه ترس از فضاهای بسته که با عطر ثعلب ( وانیل ) مواجهه شدند و تحت ام آر آی قرار گرفتند 63 درصد کمتر از سایر بیماران دچار این حالت شدند.

هیچ تغییری در ضربان قلب این افراد دیده نشد. و اضطراب آنها به وضوح کمتر شده بود.

در یک تحقیق مشابه بر روی بیماران واحد مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) مشخص شد که کسانی که در این محیط عطر سنبل را استشمام کردند در مقایسه با کسانی که فیزیوتراپی می‌شدند یا استراحت می‌کردند وضعیت بهتری داشتند. و هیچ تغییری در فشار خون، تنفس و ضربان قلب این بیماران دیده نشد.

رایحه درمانی و اختلالات جنسی مردان:

نشان داده شده است که شیرین بیان، اسط‌و خودوس، درخت‌ کولا و کدو تنبل بر روی مشکلات جنسی مردان موثرند. شیرینی های همراه با شیرین بیان بسیار موثرند. مردان مسن تر پاسخ بهتری به عطر ثعلب می‌دادند.

مطالعات نشان داد که رایحه درمانی یک درمان موثر در ناتوانی جنسی ناشی از بیماریهای عروقی یا عوامل روانی در مردان است.
 
 

توضیح عکس : گیاه آویشن بویی بسیار مطبوع دارد،در کشور ما می‌روید. اما باید برای دیدن آن در فصل بهار کوهپیمایی کنید. چون در ارتفاعات می‌روید.

 


میوه ای خواب آور

اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید

 

کارشناسان تغذیه می‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث،آ و ب مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند.برای داشتن خواب راحت و آرام از این میوه بخورید.
* به گفته آنان،طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است.

* این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.
* پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کنند.
* این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند،در نتیجه تصلب شرائین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان،فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.
 
* نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی،دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا،یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
 
* نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان،باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است.  

 

خواب نیمروزی؛ چه موقع و چقدر؟

چُرت زدن باعث می‌شود تا شما منطقی‌تر، سالم‌تر و ایمن‌تر باشید؛ اما نیازمند به شناخت بدن خود هستید تا بدانید چگونه...

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خواب بعد از ظهر به کارکرد حافظه بلندمدت کمک می‌کند. همچنین این مطالعات نشان می‌دهد که 90 دقیقه خواب نیمروز، به حافظه کمک بسیاری می‌کند.

به گزارش ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران البته هنوز اطلاعات دقیقی از پردازش مغز هنگام خواب فهمیده نشده، اما نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد، احتمال دارد خواب نیمروزی، سرعت حافظه را تقویت کند.

برای تعیین بهترین زمان خواب نیمروز، بهتر است بدانید ساعت درونی بدن شما از چه نوعی است. اگر اختیار کامل داشته باشید تا برنامه روزانه‌تان را تنظیم کنید، چه زمانی به بستر می‌روید و چه زمانی از خواب بر می‌خیزید؟

خواب نیمروز به مدت یک ساعت، باعث بهبود هوشیاری تا 10 ساعت می‌شود. مطالعه بر روی خلبانان نشان می­دهد که 26 دقیقه خواب کوتاه در هنگام پرواز (درحالی که هواپیما توسط کمک خلبان هدایت می‌شود)، سبب افزایش کارایی تا 34 درصد و هوشیاری عمومی تا 54 درصد می‌شود.

همچنین تحقیقی انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان داد که چرت زدن به مدت 45 دقیقه توانایی یادگیری و به خاطر سپردن را افزایش می‌دهد. چُرت زدن فشارهای روحی را کم می‌کند و خطر حمله قلبی و سکته، دیابت و افزایش وزن را کاهش می‌دهد.

چُرت زدن باعث می‌شود تا شما منطقی‌تر، سالم‌تر و ایمن‌تر باشید؛ اما نیازمند به شناخت بدن خود هستید تا بدانید چگونه بهترین خواب نیمروز را داشته باشید.

اگر تمایل دارید تا صبح زود مانند ساعت 6 از خواب برخیزید و حوالی ساعت 9 تا 10 شب به بستر روید، بهترین زمان خواب روزانه شما ساعت 1 تا 1 و نیم بعد از ظهر است. اما اگر دوست دارید تا پاسی بعد از نیمه شب بیدار باشید و حوالی ساعت 8 تا 9 صبح بیدار شوید، دروازه خواب روزانه شما اندکی دیرتر باز می‌شود یعنی حوالی ساعت 2 و نیم تا 3 بعد از ظهر.

قویترین آنتی اکسیدان در طبیعت

به گفته محققان اسید سولفونیک (sulfenic acid) موجود در ترکیب اسیلین به محض تجزیه، آنتی اکسیدانی بسیار قوی به وجود می‌آورد که...
 
محققان "سیر" را قوی ترین آنتی اکسیدان طبیعی معرفی کردند.
 
به نقل از العرب آنلاین، محققان دانشگاه کوینز کانادا می‌گویند: ترکیب "اسیلین" موجود در سیر که بو و طعم تند سیر نیز مربوط به آن است احتمالاً قویترین آنتی اکسیدان موجود در طبیعت است. 

به گفته محققان اسید سولفونیک (sulfenic acid) موجود در ترکیب اسیلین به محض تجزیه، آنتی اکسیدانی بسیار قوی به وجود می‌آورد که نظیر آن تاکنون در طبیعت یافت نشده است.

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلولها جلوگیری می‌کنند.  

تحقیقات جدید درباره خواص نعنا

نام نعنا معمولا طعم بستنی را به ذهن متبادر می‌سازد، ولی آیا می‌دانید که نعنا یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که در...
 
نام نعنا معمولا طعم بستنی را به ذهن متبادر می‌سازد، ولی آیا می‌دانید که نعنا یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که در طب گیاهی کاربرد فراوان دارد؟

به گزارش Healthnews مطالعات محققان دانشگاه چک نشان می‌دهد روغن استخراج شده از نعنا شامل ترکیبات متعددی است که می‌تواند تاثیر قدرتمندی در درمان برخی بیماری‌ها داشته باشد. براساس این گزارش، مهم‌ترین قابلیت استفاده از نعنا در صنایع داروسازی است.

محققان می‌گویند بررسی‌ها نشان می‌دهد روغن نعنا تاثیر بسیار زیادی روی بیمارانی دارد که از سندرم تحریک پذیری شدید معده رنج می‌برند. طبق این بررسی‌ها بیمارانی که از روغن نعنا استفاده کرده‌اند بین 5 تا 20 درصد علائم وریدهای شکمی و معده، گرفتگی عضلانی، نفخ معده، یبوست و اسهال را کمتر بروز داده‌اند.

الکس فورد محقق دانشگاه مک مستر می‌گوید: نعنا می‌تواند با خاصیت آرامش بخشی خود، عمومی‌ترین عامل دفاعی بدن در برابر سندرم تحریک پذیری شدید معده IBS تلقی شود. همچنین چای نعنا می‌تواند به‌عنوان عاملی علیه برفک دهان و جلوگیری از حالت تهوع در زمان بارداری عمل کند. عصاره نعنا به‌طور معمول در محصولاتی نظیر دهان‌شویه‌ها، آدامس، خمیر دندان، اسپری‌های خوشبو کننده، مواد جویدنی، قرص نعنا و مرهم‌های مختلف به کار برده می‌شود.

نعنا همچنین خاصیت ضد‌میکروب، ضد‌قارچ و ضد‌ویروسی دارد. پاول کلوک، دانشمند علوم زیستی دانشگاه چک می‌گوید: برخی گیاهان هم خانواده نعنا مانند ریحان، مرزنگوش و پونه کوهی نیز خواصی مشابه نعنا دارند و می‌توانند در درمان بیماری‌ها موثر واقع شوند.

ویتامین روحیه بخش!؟

این ویتامین به ویتامین روحیه بخش معروف است و در تقویت سلول‌های مغزی موثر است. این ویتامین در متابولیسم کربوهیدرات‌های...
 

کمبود ویتامین B باعث عصبانیت می‌شود.

ویتامین B به ویتامین روحیه بخش معروف است و در تقویت سلول‌های مغزی موثر است. این ویتامین در متابولیسم کربوهیدرات‌های موجود در مغز نیز نقش دارد.

این ویتامین در غلات، حبوبات، انواع گوشت بدون چربی، سبزیجات تازه، تخم مرغ و جوانه گندم وجود دارد.

تحقیقات نشان داده است که با مصرف روزانه مقدار کافی از این ویتامین می‌توان از بسیاری از مشکلات خلقی و ناراحتی‌های عصبی پیشگیری کرد.


 

ویتامین B12 کلید پیری مغز

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که افراد مسن با سطوح پایین ویتامین B12 بیشتر در معرض خطر ابتلا به تحلیل رفتن کوچک شدن مغز هستند...
 تحلیل مغز با بیماری آلزایمر و آسیب عملکرد مغز ارتباط دارد.

 اگرچه این بررسی در شماره 8 سپتامبر مجله نورولوژی به چاپ رسید، اما نمی تواند مهر تاییدی بر این فرضیه زند که سطوح پایین تر B12 واقعاً سبب تحلیل مغز می‌شود. آنا ووگیازوگلو یکی از محققان این بررسی و متخصص رژیم غذایی و کاندیدای دریافت دکترا از دپارتمان فیزیولوژی، آناتومی و ژنتیک دانشگاه اکسفورد انگلیس گفت: «این یافته‌ها تنها نشان دهنده لزوم هشیاری ما در مورد وضعیت سطوح B12 به خصوص در افراد حساس به کمبود B12 (افراد مسن، گیاه خوارها، زنان باردار و شیرده و نوزادان) است و نشان می دهد که باید با مصرف یک رژیم متعادل و متنوع، گام‌هایی برای حفظ سطوح آن برداریم.»

 دکتر شاری میدونک دستیار مرکز سلامت بانوان اریش کانتور در شهر نیویورک گفت: «توجه به سطوح B12 ارزشمند است. این یک آزمون خونی ساده است. اندازه گیری سطوح ویتامین B12 ضرری ندارد.»

 منابع خوب این ویتامین گوشت، ماهی، شیر و غلات غنی شده هستند.

 بر اساس نظر نویسندگان بررسی، کمبود ویتامین B12 به خصوص در میان افراد مسن یکی از مشکلات حوزه سلامت در جامعه است.

 این بررسی با حضور 107 داوطلب 61 تا 87 ساله که در شروع پژوهش از نظر ادراکی وضعیتی طبیعی داشتند انجام شد. از تمام شرکت کنندگان آزمایشات بالینی سالانه، اسکن‌های MRI و آزمون‌های ادراکی شدند و از آن‌ها نمونه‌های خونی گرفته شد.

 در شروع بررسی کاهش حجم مغز در افراد با سطوح پایین تر ویتامین B12 بیشتر بود. احتمال کاهش حجم مغز در افراد با پایین ترین سطوح B12 در مقایسه با افراد با بالاترین سطوح این ویتامین 6 برابر بیشتر بود.

 جالب این جاست که هیچ یک از شرکت کنندگان کمبود ویتامین B12 نداشتند، آن‌ها صرفاً سطوح پایین محدوده طبیعی این ویتامین را دارا بودند.

 دکتر جاناتان فریدمن دستیار پروفسور جراحی و علوم عصبی و درمان‌های تجربی در مرکز علوم سلامت A&H کالج پزشکی تگزاس و دستیار رئیس کالج پزشکی برایان کولگ گفت: «سطوح ویتامین B12 در تمام شرکت کنندگان طبیعی بود اما بازهم تفاوتی میان سطوح بالاتر و سطوح پایین تر از لحاظ کوچک شدن حجم مغز وجود داشت. این اطلاعات جدید می‌تواند توصیه های ما به مردم در ارتباط با رژیم غذایی را بالقوه تغییر دهد.»

 سایر عوامل خطرساز برای تحلیل مغز شامل فشارخون بالا، دیابت و کلسترول بالا هستند.

 نه تنها ممکن است سطوح ویتامین B12 یک عامل خطرساز قابل اصلاح برای کاهش عملکرد ادراکی باشد بلکه کلید کمک به متخصصان در ارزیابی زودتر مشکلات ادراکی است.

 هنوز مشخص نیست که در پشت پرده این ارتباط چه مکانیسم‌های بیولوژیکی نهفته است، حتی مشخص نیست که چرا افزودن ویتامین B12 از تحلیل مغز جلوگیری می‌کند.

 ووگیازوگلو گفت: «ما در آکسفورد در حال انجام یک آزمایش بالینی هستیم که در آن به افراد مسن دارای مشکلات حافظه ویتامین‌های گروه B (شامل B12) تجویز می‌کنیم. در این آزمایش، ما در شروع و انتهای بررسی اسکن‌های MRI می‌گیریم و به این ترتیب قادر خواهیم بود که مشخص کنیم آیا تجویز ویتامین‌های گروه B واقعاً کوچک شدن مغز را کند می‌کند یا خیر. این آزمایش در سال 2009 کامل خواهد شد.»
 

ویتامین اضافی در بدن; خوب یا بد؟!!

طبق نظریه سازمان رژیم غذایی آمریکا، نیمی از مردم ازمکملهای تغذیه‌ای مانند ویتامینها و مواد معدنی استفاده می‌کنند. متخصصان پیشنهاد داده‌اند که ....

 

طبق نظریه سازمان رژیم غذایی آمریکا، نیمی از مردم ازمکملهای تغذیه‌ای مانند ویتامینها و مواد معدنی استفاده می‌کنند. متخصصان پیشنهاد داده‌اند که اگر مصرف میوه و نوشیدنی در شما به اندازه کافی است توجه نمایید که ویتامینهای بدن شما از حد طبیعی بیشتر نشود. در اینجا با 10 ویتامین و مواد معدنی آشنا می‌شویم:

 ویتامین A
میزان مورد نیاز برای مردان 3000 واحد و برای زنان 2330 واحد    محدودیت 5000
ویتامین A به سالم ماندن دندانها، ‌استخوانها، پوست و بینایی کمک می‌نمایند. اما میزان زیاد آن نیز می‌تواند تاثیری عکس داشته‌باشد و باعث کاهش تراکم استخوانها، پوکی استخوان، از دست دادن موها و مشکلات کلیوی ‌شود. میزان زیاد ویتامینA  در اوایل بارداری( بیشتر از 1000واحد) با اختلالات تولد رابطه‌ای مستقیم دارد. این عارضه در حالت عکس یعنی کمبود ویتامینA  نیز پدید می‌آید.

غذا: میوه‌جات و سبزیجات قرمز، زرد و نارنجی

 

ویتامین B6
میزان مورد نیاز بدن 1.3 میلی گرم                      محدودیت 100میلی گرم
سیستم عصبی و ایمنی بدن شما وابسته به ویتامین B6 است که به پایروکسیدین نیز معروف است. اگر مصرف گوشت شما زیاد است به این موضوع توجه نمایید: هرچه پروتئین مصرفی شما زیاد باشد به میزان بیشتری ویتامین B6 برای هضم پروتئین نیاز دارید. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بالای ویتامین B6  می‌تواند باعث اختلال در سیستم عصبی،‌خصوصاً سیستم مربوط به بازوها و پاها گردد. اگرچه کاهش میزان آن نیز اثری عکس دارد.

غذا: سیب زمینی پخته برای گیاهخواران و گوشت گاو برای گوشت خواران

 

ویتامینB9( فولیک اسید)
میزان مورد نیاز بدن 400 میکرو گرم         محدودیت 1000 میکروگرم
فولات به طور طبیعی در غذا یافت می‌شود و فولیک اسید را نیز می‌توان در ویتامینها و غذاها پیدا نمود. این دو علاوه بر فوایدی که دارند ساخت و نگهداری از خون سالم نیز از وظایف آنها است. حالت تهوع، بی‌خوابی و نفخ‌شکم از علائم مصرف زیاد ویتامین B9 است. میزان زیاد فولیک اسید می‌تواند علائم کمبود ویتامین B12 خصوصاً کم خونی را پنهان نماید.
غذا: اسفناج و لوبیا چشم بلبلی

 

ویتامین  C
طبق نظریه لینوس پولیس، برنده جایزه نوبل، مصرف روزانه 400 میلی گرم ویتامین C ( بدلیل سودمند بودن این ویتامین  و مبارزه آن با سرماخوردگی) پیشنهاد نموده‌اند. اگرچه میزان مصرف زیاد این ویتامین به این دلیل که بدن نمیتواند ویتامین C را ذخیره سازد مانعی ندارد. اگرچه مصرف بیشتر از 2000 میلی گرم در روز فرد را مبتلاء به اسهال، سوء هاضمه می‌کند. زنان حامله و یا مبتلا به دیابت که آزمایش قند خون می‌دهند باید در این مورد بسیار محتاط باشند.

غذا: ویتامین C موجود در کیوی و جعفری بیشتر از پرتقال است.

 

ویتامین D
کمتر از 10 دقیقه قرار گرفتن در مقابل اشعه UV آفتاب می‌تواند میزان مورد نیاز ویتامین D در طول روز را جبران نماید. اما برای بسیاری از ما خصوصاً سیاهپوستان و افرادی که پوستی تیره دارند، ‌مقداری رژیم غذایی نیز می‌‌تواند موثر باشد. متاسفانه، ویتامین D بهترین منبع برای ایجاد استخوانهایی قوی، مبارزه با نرمی استخوان و بیماریهای  استخوان است و در تعداد محدود در غذاها وجود دارد. بنابراین باید بین مکملها و مواد غذایی و نوشیدنیها یک توازن برقرار نمود. اگرچه بر خلاف ویتامینهای قابل حل در آب مانند ویتامین C، این ویتامین چربی محلول در آب است و به سادگی از بین نمی‌رود.

مصرف بیشتر از 2000 واحد در روز از ویتامین D، می‌تواند باعث افزایش کلسیم خون و ابتلاء به سنگ کلیه و یا از بین رفتن کلیه گردد.

 غذا: ماهیهای چرب مانند ماهی تن و همچنین شیر 

 

کی بچه دار شویم؟

اگر در تصمیم‌گیری درمورد بچه‌دار شدن یا نشدن با مشکل مواجه هستید یا اینکه می‌خواهید بدانید آیا برای این تغییر مهم و دایمی ‌در زندگی خود آمادگی کافی دارید، این مقاله را بخوانید.
 
 
چه مدت بعد از ازدواج بچه‌دار شویم ؟ این سوالی است که برای بسیاری از زوج‌های جوان مطرح می‌شود و در پاسخ به آن تردید دارند. عده‌ای معتقدند 1 تا 2 سال بعد از ازدواج باید بچه‌دار شوند تا زندگی مشترک آنها روال عادی و تکراری پیدا نکند اما برخی دیگر ممکن است چند سال بچه‌دار شدن را به تعویق بیندازند تا آمادگی لازم را به دست بیاورند...

 البته زوج‌هایی هم هستند که هیچ‌وقت به فکر بچه‌دار شدن نمی‌افتند و از مسوولیت آن هراس دارند. وضعیت شما هرچه که باشد، حتی اگر می‌دانید که می‌خواهید بچه‌دار شوید، باز هم می‌توانید تصمیم آگاهانه‌تری بگیرید. اگر در تصمیم‌گیری درمورد بچه‌دار شدن یا نشدن با مشکل مواجه هستید یا اینکه می‌خواهید بدانید آیا برای این تغییر مهم و دایمی ‌در زندگی خود آمادگی کافی دارید، دکتر نادر شکیبا روانشناس و مشاور خانواده در این مطلب به پرسش های رایج در این باره پاسخ می دهد.
 
 
قبل از بچه‌دار شدن باید برای این سوال پاسخ قانع‌کننده‌ای داشته باشید. بچه‌دار شدن نمی‌تواند یک زندگی زناشویی متزلزل را ترمیم یا تحکیم کند و با حضور یک نوزاد، مشکلات چند برابر هم می‌شود. باید قبل از اینکه صاحب فرزندی شوید ، خود و همسرتان را به‌خوبی بشناسید ، خالصانه به یکدیگر علاقه‌مند باشید و رابطه میان شما صمیمی و کاملا باثبات باشد. به بیان دیگر باید آینده رابطه شما روشن، مطمئن و قابل پیش‌بینی باشد.
 
 
 
 
وضعیت مالی‌تان چگونه است ؟

برای بچه‌دار شدن باید از توان مالی مناسبی برخوردار باشید. یک کودک با وابستگی‌های مالی فراوانی به این دنیا می‌آید که این وابستگی‌ها با گذشت زمان افزایش می‌یابند. هزینه‌های نگهداری و پرورش کودک زیاد است و از هزینه زایمان، هزینه‌های درمانی، نیازهای تغذیه‌ای و پوشاک و اسباب‌بازی شروع می‌شود و به شهریه مدرسه و دانشگاه، پر کردن اوقات فراغت، ازدواج و... می‌رسد.
لازم است برای این کار پشتوانه مالی (برخورداری از امنیت شغلی و مالی)، یک شغل با درآمد مکفی و پایدار و پس‌انداز خوبی داشته باشید.
 
 
 
 
سن ازدواج را فراموش نکنید

اگر در سن مناسبی ازدواج کرده‌ باشید بدون هیچ مشکلی می‌توانید چند سالی بچه‌دار شدن را به تعویق بیندازید و به شناخت بیشتری برسید اما گاهی افراد در سنین بالا ازدواج می‌کنند و فرصت بیولوژیکی زیادی برای بچه‌دار شدن ندارند و نمی‌توانند سال‌های زیادی را صرف شناخت طرف مقابل کنند، بنابراین باید زودتر از دیگر زوج‌ها به فکر بچه‌دار شدن بیفتند. البته این یک باور کاملا غلط است که اگر در سنین بالا ازدواج می‌کنید، باید بلافاصله بچه‌دار شوید زیرا اول باید از تداوم رابطه‌تان مطمئن شوید و بعد مرحله جدیدی را آغاز کنید اما گذر از این مرحله باید سریع‌تر باشد. برای حل این مشکل می‌توانید از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.
 
 
 
 
آیا وقت کافی دارید ؟

رفع نیازهای مالی یکی از شرط های اولیه بچه‌دار شدن است اما پول نمی‌تواند نیازهای احساسی و عاطفی فرزند شما را برآورده کند. کودک به حضور شما نیاز دارد و هیچ‌چیز را نمی‌توان جایگزین آن کرد. حتی گرانقیمت‌ترین لباس‌ها و اسباب‌بازی‌ها و خوراکی در مقابل وقت گذاشتن شما بی‌ارزش هستند. اگر مشغله کاری زیادی دارید، بهتر است از بچه‌دار شدن صرف‌نظر و آن را به زمان مناسب‌تری موکول کنید.
 
 
 
 
قبل از بچه‌دار شدن آینده‌نگر باشید

اگر شما و همسرتان از یک فرهنگ یا حتی طبقه اجتماعی متفاوت باشید یا حتی درباره چگونگی تربیت کودک هم‌عقیده نباشید، این تفاوت‌ها می‌تواند طی پرورش کودک زمینه‌ساز مشاجره و کشمکش‌های فراوانی شود. البته لازم نیست در مورد همه چیز هم‌عقیده باشید اما ضروری است درمورد اینکه چگونه در آینده با فرزندتان رفتار کنید به تفاهم برسید. نباید فراموش کنید که فرزندپروری یک علم است. شما باید از مراحل رشد و تکامل کودک، نحوه مراقبت از کودک و روان‌شناسی کودک و نوجوان آگاهی کامل داشته باشید و بدانید چگونه باید با یک کودک خردسال یا یک نوجوان رفتار کنید.
 
 
 
 
آماده تغییرات ظاهری هستید؟

بارداری و زایمان باعث اضافه وزن مادران می‌شود (به‌ویژه در ناحیه شکم). این اضافه وزن ممکن است همیشگی یا گذرا باشد. به هر حال برای بازگشت به وضعیت اولیه، حداقل 9 ماه تا یک سال زمان لازم است، بنابراین باید آمادگی پذیرش این تغییرات ظاهری را داشته باشید.
 
 
 
 
بی‌خوابی‌های شبانه در انتظار شماست!

بی‌خوابی‌های شبانه ، به هم ریختن الگوهای خواب ، نداشتن وقت کافی برای رسیدگی به خودتان ، رابطه جنسی و تفریح و اوقات‌ فراغت کمتر ، از مشکلات پیش روی شماست که همزمان با بچه‌دار شدن باید با آنها کنار بیایید. بچه‌دار شدن در ماه‌های نخست زندگی مشترک می‌تواند استرس و فشار روحی زیادی به شما و همسرتان تحمیل کند بنابراین اگر در سن مناسبی ازدواج کرده‌اید و افزایش سن شانس بچه‌دار شدنتان را کاهش نمی‌دهد، سعی کنید تا 3 سال پس از ازدواجتان صاحب فرزندی نشوید.
 
 
 
 
دور خیال‌پردازی را خط بکشید

شما باید احتمال تولد نوزادی با نقص‌های جسمی و روانی را مدنظر داشته باشید (هر چند که اغلب آنها قابل پیشگیری است). ممکن است نوزاد شما، آن‌طور که در رویاهایتان می‌پروراندید، نباشد. مثلا ممکن است زیبایی یا هوش دلخواه شما را نداشته باشد. اگر پسر یا دختر بودن نوزاد هم برایتان مهم است، با مشکلات بیشتری روبه رو می شوید.اجازه دهید او به دنیا بیاید و کم کم با او آشنا شوید .

9 خوراکی که باعث رفلاکس معده می شوند

چه داروهایی بر میل جنسی تاثیر میگذارند؟

بسیاری از مردم عادت ندارند وقتی دارویی برای آنها تجویز می‌شود از پزشک یا داروساز در مورد تداخلات یا عوارض آن دارو بپرسند...

 

لازم است بدانید انواع داروها، از جمله مواد مخدر و الکل، بر پاسخ جنسی شما اثر می‌گذارند. از داروهای ضدفشارخون، داروهای ضدافسردگی، آنتی‌هیستامین‌ها، آمفتامین‌ها، توهم‌زاها و کوکایین گرفته تا برخی دیگر از داروها مانند قرص‌های خوراکی جلوگیری از بارداری می‌توانند میل جنسی شما را کاهش یا افزایش دهند.

بنابراین وقتی هرگونه شرح حال جنسی از افراد اخذ می‌شود، باید مصرف و حتی مقدار مصرف این داروها مدنظر باشد. گاهی فقط تغییر دوز دارویی یا تغییر نوع داروها، راه‌حل اساسی برای رفع اشکالات ایجاد شده از جمله کاهش میل جنسی است.

بسیاری از داروها اثر خود را بر سیستم عصبی- هورمونی و سیستم عروقی اعمال می‌کنند و به این ترتیب به ایجاد اختلال جنسی منجر می‌شوند. داروها به 3 طریق می‌توانند اثر منفی خود را در این جهت اعمال کنند؛ اثر محیطی، هورمونی و مرکزی. بلوک سیستم‌های آدرنرژیک یا فعالیت‌های آنتی‌کولینرژیک که در اثر مصرف داروهایی چون بی‌پیریدین ایجاد می‌شود، می‌توانند به تاخیر یا مهار ارگاسم منجر شوند.

تحقیقات مربوط به عوارض جانبی داروهای گوناگون در خانم‌ها و مسایل جنسی آنها بسیار کمتر از آقایان است. درباره داروهای ضد افسردگی نظرها متفاوت‌اند و برخی افزایش و برخی دیگر کاهش میل جنسی را گزارش کرده‌اند. اگر چه مطالعات در این زمینه یعنی مصرف داروهای ضدافسردگی محدود هستند ولی 40 تا 75 درصد بیماران با کاهش میل جنسی مواجه شده‌اند. در کشور ما با توجه به فرهنگ موجودمان، درمانگران اگر از بیماران راجع به این مساله به عنوان عوارض دارو سوال نکنند احتمال اینکه بیماران راجع به این موضوع چیزی نگویند، بسیار زیاد است.

بنابراین درمانگرانی که داروی ضد افسردگی تجویز می‌کنند، بهتر است با سوال از بیمار در این خصوص و با تجویز داروهای مناسب‌تر که چنین مشکلی را ندارند یا حتی تجویز داروهایی که به بهبود عملکرد جنسی آنها می‌انجامد، از بروز مشکلات زناشویی ثانویه به این عارضه دارویی جلوگیری کنند. مصرف داروهای مهارکننده سروتونین نیز موجب بروز مشکلات جنسی می‌شود. باید بگویم خود بیماری افسردگی می‌تواند با کاهش میل جنسی در افراد همراه باشد و دقت کنید درمان با داروهای ضدافسردگی و در نتیجه بهبود مشکل می‌تواند مشکل جنسی شما را حل کند.

ولی اگر با مصرف این داروها در عملکرد جنسی‌تان مشکل ایجاد شد، باید با درمانگر مطرح کنید تا با تغییر دوز دارو یا تجویز داروهای تکمیلی به شما کمک کند.

مصرف داروی لیتیم نیز می‌تواند بر فاز تهییج و فاز تمایل جنسی اثر بگذارد اما تاثیر زیادی بر رضایت بیمار از زندگی جنسی و فعالیت‌های او در این خصوص ندارد.

ورزشی که حافظه شما را چند برابر می کند

ورزشی که حافظه شما را چند برابر می کند

آیا می دانید با انجام این ورزش ها می توانید حافظه خود را چند برابر کنید و همین طور ....


ورزش‌های استقامتی حافظه را تقویت می‌کند
تحقیقات نشان داده ورزش‌های استقامتی و تنفسی منظم از جمله ایروبیک به طور غیرمستقیم مشکلات تفکر و حافظه را برطرف می‌کند. دکتر اکبریان، متخصص مغز و اعصاب گفت: «ورزش‌های استقامتی و تنفسی منظم مانند ایروبیک به دلیل اینکه سوخت‌وساز سلول‌های عصبی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند از بیماری سکته و آلزایمر جلوگیری می‌کنند.»

وی افزود: «تاثیر این ورزش‌ها غیرمستقیم است و باعث بهبودی خونرسانی به مغز می‌شوند.» دکتر اکبریان تصریح کرد: «خوردن غذاهای شیرین از جمله عسل و انواع شیرینی‌ها به دلیل تاثیرگذاری سریع روی اعصاب موثر هستند.» وی خاطرنشان کرد: «به غیر از غذاهای شیرین، سایر غذاها به دلیل اینکه باید در کبد تصفیه و آزاد شوند، تاثیرگذاری کمتری نسبت به مواد قندی دارند.»


استرس 

استرس

همة انسانها استرس را در زندگى خود تجربه می‌کنند و طبیعى است که هنگام مواجهه با موقعیتهاى تهدیدکننده مضطرب می‌شوند.
 

تعریف استرس       

    استرس به معنى فشار و نیرو است و هر محرکى که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل استرس نامیده مى شود. تنش ایجاد شده در بدن و واکنش بدن را استرس مى گوییم به عبارتى هر عاملى موجب تنش روح و جسم و از دست دادن تعادل فرد شود، استرس زا یا عامل استرس است.

 هنگام وارد شدن استرس بدن واکنشهایى از خود نشان مى دهد تا تعادل از دست رفته را باز گرداند که این عمل استرس است. استرس یا فشار عصبى یا تنیدگى واکنشى است که در فرد در اثر حضور عامل دیگرى به وجود مى آید و قواى فرد را براى روبرو شدن با آن بسیج مى کند و ارگانیزم یا موجود زنده حالت آماده باش پیدا مى کند.

 سندرم سازگارى کلى سه مرحله مشخص دارد:

 واکنش اخطار:

 از نظر فیزیولوژیک خبر ناگوار پس از شنیده شدن، به صورت اعلام خطر در مغز ثبت مى شود، هیپوتالاموس احساسات و عواطف این خبر را تفسیر مى کند و اخطار الکتروشیمیایى به غدد هیپوفیز در مرکز جمجمه مى فرستد، غدد هیپوفیز شروع به ترشح هورمونى براى محرک قشر غدد فوق کلیوى مى کند، غدد آدرنال فعال مى شود و کورتیکوئید ترشح کرده در جریان خون مى ریزد و این پیامهایى به سایر غدد در سراسر بدن مى برد، در نتیجه ، طحال براى عمل بسیج شده، گلبولهاى قرمز اضافى وارد جریان خون مى شوند، اکسیژن و غذاى اضافى وارد سلولهاى بدن مى شود، قدرت لخته شدن خون ازدیاد مى یابد، کبد، مواد قندى و ویتامینها را رها مى سازد، ضربان قلب بیشتر مى شود، تنفس تغییر مى کند. خون از پوست و احشا به ماهیچه ها و مغز جارى مى شود، دستها و پاها سردتر مى شوند و کل ارگانیزم به صورت آماده براى حمله و تهاجم یا فرار در مى آید.

 گام مقاومت:

 طى این مرحله که ممکن است از چند ساعت تا چند روز به طول انجامد، بدن عملاً براى مبارزه با عامل فشار بسیج است که اگر براى مدتى طولانى همچنان بسیج بماند، ذخایرش به تدریج تخلیه مى شود. مثل کشورى که در حال جنگ است و توان خود را صرف مى کند و ذخایرش به تدریج تمام مى شود.

 گام فرسودگى:

 بدین معنى است که انرژى بدن تمام و تا حد زیادى در مقابل امراض و بد کار کردن اعضایش آسیب پذیر شده است. این همان جایى است که امراض شروع به تظاهر مى کنند و ممکن است از سرماخوردگى و آنفلوآنزا گرفته تا... شروع به تظاهر کند.         

    

چند نکته در رابطه با استرس 

  * بدن انسان در مقابله با استرس از الگوى مشخصى پیروى کرده و فرایند عصبى شیمیایى، معینى را طى مى کند.

1- رویدادهاى هیجان آور خوشایند همان اندازه واکنش در بدن به وجود مى آورند که رویدادهاى ناخوشایند مى توانند ایجاد کنند، یک خبر بسیار هیجان آور، همان اندازه استرس ایجاد مى کند که یک خبر بد ایجاد مى کند.

 ۲ـ استرسهاى شدید و طولانى در همه حال باعث از پا درآمدن فرد نمى شوند و افراد در بعضى موارد مى توانند با عوامل استرس زا سازگار شوند نمونه آن خو گرفتن افراد در شرایط سخت و طاقت فرسا مثل دوران اسارت یا خو گرفتن به کارى سخت و طاقت فرسا مثل شغل معدنچی در معادن است.

 ۳ـ این افراد با وجود سازگارى با شرایط استرس زا نمى توانند از آثار زیان بار آن صد در صد مصون بمانند و دچار مشکلات جسمانى، روانى، عاطفى و اجتماعى مى شوند. مثلاً فردى که مدت زیادى در اسارت است یا فردى که تحت شرایط بدى در معدن تاریک و دورافتاده اى کار مى کند، بعد از مدتى دچار ناراحتیهاى روحى ـ عاطفى و پیرى زودرس مى شود.

 ۴ـ بدن ما وقتى چیزى را استرس تلقى کرده و به آن واکنش نشان مى دهد که ذهن ما به آن نشان استرس زده و در واقع پیشتر آن را شناخته باشد.

 ۵ـ نوع پاسخ افراد به استرس نیز به ویژگیهاى شخصیتى، مسائل فرهنگى، شرایط زندگى و تجربه هاى افراد بر مى گردد. علائم استرس کم حوصلگى، سردرد، تغییر ضربان قلب، خستگى جسمى، خشم و پرخاشگرى، بى خوابى، فشار در سینه، اختلال گوارشى، سوزش معده، عرق کردن، خشکى دهان، بى اشتهایى، داغ شدن و یا سرد شدن بدن، غمگینى، لرزش بدن، میل به سیگار، از دست دادن تمرکز، احساس سرگیجه، تغییر تنفس، تکرر ادرار، کم شدن حافظه، دردهاى بدنى پراکنده، آه کشیدن، تمایل به تنهایى، آشفتگى، التهاب، سرخ شدن پوست صورت و......است.            

                    

 بیماریهاى استرس   

   

 بیماریها و اختلالاتى که استرس ایجاد مى کند یا آن را تشدید مى نماید، بسیارند برای مثال می توان به این بیماریها اشاره کرد:

بیماریهای  دهانى:
 
زخم دهان، تورم گلو، سرماخوردگى، آنفلوآنزا و...

 بیماریهای گوارشى :
تهوع، اسهال، کم شدن اشتها، اختلال هضم، سوزش معده، ورم معده، زخم معده، اختلال روده، یبوست و...

 بیماریهای عضلانى و مفاصل :

 درد عضلات پشت و شانه، کتف و کمر، مفاصل، سردرد، ضایعات مفصلى، روماتیسم و...

 بیماریهای قلبى- عروقى :
درد ناحیه قلب، بالا رفتن ضربان، فشار خون و تصلب شرایین، سکته قلبى...

بیماریهای ریوى :

 آسم، سرفه و...

بیماریهای پوستى :

 خارش و اگزما، ریزش مو، تاسى، کچلى موضعى، اختلالات پوستى و...

 بیماریهای تناسلى :

 تکرر ادرار، اختلال قاعدگى، ناتوانى جنسى و...

 اختلالات روانى : انواع اختلالات سوماتوفرم، روان تنى، اضطراب، افسردگى، وسواس، سوء ظن و بدگمانى و...

 بیماریهای غددى و متابولیسمى :پرکارى و کم کارى تیروئید، مسمومیت تیروئید، بیمارى قند، رسوب چربى و حتى بیماریهاى صعب العلاجى مثل سرطان مى تواند در اثر زمینه سازیهاى استرس و فشار روحى باشد.     

 


علل وعوامل استرس 

استرس

همة انسانها استرس را در زندگى خود تجربه می‌کنند و طبیعى است که هنگام مواجهه با موقعیتهاى تهدیدکننده مضطرب می‌شوند.
 

علل و عوامل استرس را مى توان به چند دسته تقسیم کرد:

 عوامل فردى:

هر یک از ما نقشهایى ایفا مى کنیم، مثل نقش پدر، همسر، رئیس، مرئوس، همکار، شهروند و... ایفاى هر نقشى رفتارهاى خاص خود را مى طلبد و انتظاراتى را پدید مى آورد، گاهى بین این نقشها تضادهایى وجود دارد که ما را متحمل مى کند.

* گاهى مشخص نبودن نقش باعث فشار مى شود، مثلاً کارى که باید انجام دهیم، مشخص نیست و رئیس به دلیل انجام نگرفتن کار از ما عصبانى است.

* گاهى تعداد نقشهایى که باید ایفا کنیم، زیاد و از توان ما خارج است. مسؤولیت زیاد نیز خودش فشارزا است.

* یکى دیگر از عوامل فردى سن فرد است. افراد مسن به دلیل تجربه بیشتر فشار کمترى متحمل مى شوند.

* عامل دیگر جنسیت است. خانمها نسبت به آقایان از صبر و شکیبایى بیشترى برخوردارند و تحمل بیشترى در برابر فشار دارند. رژیم غذایى نیز در تحمل ما نسبت به استرس تأثیر دارد. بعضى از غذاها به آرامش ما و در نتیجه به تحمل ما در برابر استرس کمک خواهند کرد.

 عوامل گروهى:

 اولین عامل گروهى وجود یا عدم وجود نیازهاى مشترک است. هرچقدر نیازهاى یک گروه مشترک و با هم نزدیکتر باشد، فشار کمترى متحمل مى شود. عامل دوم انسجام در گروه است، اختلاف در داخل گروه و بین افراد با یکدیگر فشار زیادى بر افراد وارد مى آورد.

مشخص نبودن و خوب تعریف نشدن نقشها در داخل گروه عامل دیگرى است که هرچقدر نقشها در داخل گروه نامشخص تر باشد، فشار بیشترى بر فرد وارد خواهد آمد.

 عوامل سازمانى:

نوع کار، نقشى که افراد باید ایفا کنند، خواسته هاى همکاران، ساختار سازمانى، مدیریت یا رهبرى در میزان فشار وارده بر فرد دخیل اند.

جو حاکم بر سازمان و فرهنگ سازمان نیز با استرس رابطه دارد، اگر جو حاکم بر سازمانى مثبت باشد، افراد پرتلاش، کارى و مسؤولیت پذیر و خلاق فشار کمترى احساس مى کنند.

 عامل دیگر نحوه تقسیم وظایف و شرح وظایف در سطح سازمان است که وظایف باید شفاف و مشخص بوده و قوانین دست و پاگیر نباشد، همچنان که اگر سبک مدیر با سلیقه کارکنان مطابقت نداشته باشد، کارمندان استرس بیشترى را متحمل مى شوند. حجم کم کار، حجم زیاد کار، شیفت کارى، حوادث محیط کار، شرایط نامساعد محیط کار (مثل سر و صدا، حرارت، گرد و غبار، مواد شیمیایى،...) احساس عدم امنیت شغلى، عدم توزیع عادلانه امکانات، اختلاف همکاران، کار در شرایط تنهایى، به چالش نگرفتن استعدادهاى فرد، ارتقاى بى ضابطه، تصاحب پستها توسط افراد بیرون سازمان همه فشارزا هستند.

 عوامل فراسازمانى:

 بعضى از عوامل فشار به خانواده و اجتماعى که در آن زندگى مى کنیم، بر مى گردد: نامطمئن بودن وضع اقتصادى، نامطمئن بودن وضع سیاسى، بى ثباتى و ناکارآمدى قوانین، نامطمئن بودن تکنولوژى، مشکلات مالى واقتصادى، مشکلات خانوادگى، تحصیل فرزندان، محل سکونت همه مى تواند در میزان فشارى که تحمل مى کنیم، نقش داشته باشد.

 حمایتهاى خانوادگى وفامیلى نیز درتحمل افراد در برابر فشارها نقش دارند. مسائل سیاسى اقتصادى نیز باعث ایجاد فشار مى شود. رکودهاى کوتاه مدت هم موجب افزایش تنش مى شود، هنگامى که سیستم هاى اقتصادى به قهقرا مى روند، سازمانها از نیروى کار خود مى کاهند، اضافه کارى کاهش مى یابد، تعدادى از کارکنان منتظر خدمات مى مانند، حقوقها کاهش مى یابد، هفته هاى کارى کوتاه مى گردد واز این قبیل مسائل که فشار زا هستند.  

                      

راهکار هاى مقابله با استرس         

 1-یاد بگیرید که برنامه ریزی کنید

آشفتگی ، بی نظمی و عدم سازمان دهی در کارها و برنامه ها می تواند تولید استرس کرده ، یا نقطه ای برای شروع آن باشد. در دست داشتن برنامه ها و طرح های متعدد که به صورت همزمان پیش می روند اغلب منجر به سردرگمی ، فراموشی و احساس ترس از شکستِ طرح های ناتمام می شود. هر زمان که امکانش باشد طرح ها را یکی بعد از دیگری به انجام برسانید . به این صورت که طرحی را شروع کرده ، روی آ ن کار کنید تا تمام شود.

2-محدویت ها و ضعف های خود را بشناسید و آنها را قبول کنید.

بسیاری از ما برای خود اهداف دست نیافتنی ، آرمان گرایانه و غیرمنطقی تعیین می کنیم ، در نتیجه هر قدر هم که کارایی و عملکرد ما بالا باشد یک نوع حس شکست یا عدم کفایت و صلاحیت در خود احساس می کنیم . این نکته ی مهم را نباید فراموش کنیم که ما هرگز نمی توانیم کامل و بی نقص باشیم. پس برای خود اهدافی تعیین کنید که  دست یافتنی و قابل دستیابی باشند.

3-  یاد بگیرید که در زندگی بازی ، تفریح و سرگرمی داشته باشید.

شما هر از چند گاه  نیاز دارید که از فشار زندگی فرار کنید و به تفریح و سرگرمی روی آورید. صرف نظر از سطح توانایی و مهارتتان در بازی ، سرگرمی ها و بازی هایی پیدا کنید که برایتان جذاب و لذت بخش باشند.

4-  شخصی مثبت ، سازنده ومفید باشید.

از انتقاد و عیب جویی دیگران خودداری کنید . یاد بگیرید از چیزهایی که خوشتان می آید و دوستشان دارید و در وجود دیگران هست تعریف و تمجید کنید. سعی کنید به صفات و خصوصیات خوب و پسندیده ی اطرافیانتان توجه نمایید. اطمینان حاصل کنید که برای خود ارزش قائلید و صفات خوب و ویژگی های برتر خود را تحسین می کنید.

5-  یاد بگیرید که گذشت داشته باشید و دیگران وعقاید آنها را تحمل کنید.

تحمل نکردن دیگران و عقاید آنها منجر به یأس ، ناکامی وعصبانیت می شود. تلاش برای فهمیدن این که واقعاً مردم چگونه فکر می کنند و چه احساسی دارند می تواند باعث شود که شما آنها را بیشتر بپذیرید. خودتان را نیز باور داشته باشید و از خطای خود چشم پوشی کنید.

6-  از رقابت ها و چشم و هم چشمی های بیجا و غیر ضروری پرهیز کنید.

موقعیت هایی در زندگی وجود دارد که جنبه ی رقابتی دارد و ما نمی توانیم از آنها اجتناب کنیم . درگیر شدن افراطی ، می تواند ایجاد تنش و اضطراب شدید کند و ما را تبدیل به فردی پرخاشگر کند.

7-  به طور مرتب ورزش کنید.

اگر به جای ورزش و نرمش هایی که انجام آنها برایتان سخت و طاقت فرساست ، ورزشی را انتخاب کنید که واقعاً  از آن لذت می برید ، احتمالاً بیشتر به آن خواهید پرداخت و وقت بیشتری را به آن اختصاص خواهید داد.

8-  یاد بگیرید که روش شما برای استراحت و آرامش ، منظم و عاری از داروهای آرام بخش و مسکن باشد.

مدیتیشنMeditation( مراقبه و تفکر ) ، یوگا یا هر نوع از فنون مربوط به آرامش ذهن را می توان از معلمان و مربیان مختلف و روان پزشکانی که به صورت رسمی تأیید شده اند و مجوز دارند، فرا گرفت.

9-  مشکلات و مسائل خود را  در درون خود نگه ندارید .

یک دوست ، عضوی از هیأت علمی دانشگاه ، یک مشاور یا یک روان پزشک پیدا کنید تا بتوانید آزادانه و به راحتی با او صحبت کنید. بیان احساسات و تنش های درونی خود به یک شخص درد آشنا و دلسوز می تواند به صورت فوق العاده ای مفید باشد.

10- تفکر خود را عوض کنید .

این که از نظر احساسی و هیجانی چگونه حس می کنیم ، بستگی به دیدگاه و فلسفه ما درباره  زندگی دارد . دگرگونی و تغییرعقاید ، یک فرایند مشکل وپرزحمت است . دانش و آگاهی عملی در دنیای پیشرفته برای راهنمایی ما در حیاتمان کمتر وجود دارد . هیچ کس تمام جواب ها را  ندارد، اما بعضی جواب ها در دسترس اند


 میزان استراب خود رابسنجید 

آزمون اضطراب
(Anxiety)
فهرستى از مشکلات و مسائلى که مردم گاهى از آنها شکایت مى کنند در زیر آورده شده است. لطفاً هر یک از آنها را با دقت بخوانید و تصمیم بگیرید این مسأله یا مشکل در طی هفته گذشته چقدر باعث ناراحتی شما شده است. سپس با گذاشتن علامت در یکی از پنج ستون جلو شماره مربوط به این مشکل، جواب خود را اعلام کنید.
خیلی زیادزیادتا حدیکمیهیچعنوانردیف
آیا بى جهت دلشوره دارید و توى دلتان مى لرزد ؟1
آیا لرزش دارید؟2
آیا ناگهان و بى هیچ علتى مى ترسید؟3
آیا همیشه احساس ترس مى کنید؟4
آیا قلبتان تند مى زند ؟ طپش دارد ؟5
آیا عصبى (کم تحمل) هستید و زود از جا در مى روید؟6
آیا ناگهان دچار هول شدید و وحشت زدگى مى شوید؟7
آیا طورى بى قرار و نا آرام مى شوید که نمى توانید یک جا بنشینید؟8
آیا احساس مى کنید که اتفاق بدى برایتان خواهد افتاد؟9
آیا فکرها و شکلهاى خیلى ترسناک به سرتان مى آید؟10
 
ارائه
  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد